Hirdetés

Computex 2011 blog: este a Thecussal

Az utóbbi időben egyre többször szóba kerül otthoni felhasználók körében a hálózati adattár, a NAS. A QNAP kapcsán már érintettem a témát, most a Thecuson a sor. Lényegében a NAS-t kínáló gyártók ugyanazokra a hardveres alapokra építenek, amit elsősorban saját szoftvereikkel és online szolgáltatásaikkal bővítenek. Így hát a Thecus standján is Marvell vagy Intel alapokon nyugvó dobozkák sorakoztak a „konzumer” részen, a vállalati szekcióban viszont komoly, Sandy Bridge processzoros 24-48 fiókos szörnyetegek tornyosultak. Érdekes, hogy a Thecusnál otthoni felhasználói vonalon is csak a legkisebb, kétfiókos N2200 modell használja az egyszerűbb Marvell chipet, a többiek mind atomosak. Szokatlan, hogy három merevlemezes változatok is vannak a kettesek és négyesek mellett. Végül is ennyi winchester már éppen elég RAID 0 és 1 mellett RAID 5-höz is.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Este a Thecus másik oldalát is megismerhettem. Egy nagyon rongyrázós helyen tartották bulijukat – mint később megtudtam, állandó jelleggel, minden évben. Egy bevásárló központnyi, ultramodern épületet kell elképzelni csupa üvegből, ami világra szóló esküvők és lakodalmak megrendezésére szolgál.

Nagyjából itt kezdtem felfogni, hogy milyen léptékű vállalatról lehet szó. Bizony, a mezei halandók NAS-sal ellátásánál sokkal jövedelmezőbb a vállalatok adatközpontjainak építése, és ezen a területen a Thecus a ranglista hatodik helyén áll világszinten, Ázsiát tekintve pedig még jobb a pozíciója. Hogy mennyi alkalmazottja van, azt nem jegyeztem meg, de bőséggel akadnak vállalkozó kedvű szép hölgyek a köztük, akik a kultúrműsorról gondoskodtak.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Alább a vezérigazgató (táncosnővel), a marketingrészleg vezetője (indiai táncosnak öltözve) és egy ismeretlen beosztású, de rendkívül szemrevaló alkalmazott látható.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Hazafelé jövet kipróbáltam a közelben lévő bevásárlóközpont óriáskerekét, amit viccesen a hetedik emeletre telepítettek. Sajnos igazán jó kilátás csak az ultra-modern metrómegállók egyikére esett belőle.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Előzmények

Hirdetés