Hirdetés

Elegáns, vizezett GeForce RTX 4080 a Colorful tarsolyából

A Neptune szériás újdonság nem csak gusztusosan fest, de a TDP keretét is megnövelték 150 wattal.

A Colorful berkeiben mintha egyre jobban teret nyerne a fehér szín áhítata, hiszen legújabb, kétslotos videokártyájuk is elveszhetne a havas tájon. A 253,5 mm hosszú, iGame GeForce RTX 4080 Neptune OC-V nevezetű modell hűtésének feladatát egy 360 mm-es radiátorral érkező kompakt AIO látja el, és a 2505 MHz-es GPU Boost frekvencia az I/O plate-en megtelepedett turbó gomb megnyomásával 2640 MHz-re növekszik.


[+]

A 9728 CUDA maggal és 22+4 fázisos VRM-mel rendelkező megoldás nyomtatott áramköri lapján trónoló, nem túlságosan hivalkodó fényjátékkal feldobott hűtőegység két 8 mm átmérőjű hővezető csövet állít hadrendbe, miközben a 16 GB-nyi, 256 bites memóriabuszt használó GDDR6X VRAM-mal szokás szerint nem babráltak a tervezők, így a chipek az effektív 22,4 GHz-es órajelükön ketyegnek.


[+]

Az energiaellátásért az új, 12+4 tűs 12VHPWR tápcsatlakozó felel, és a TDP keretet 470 wattig tolták ki, ergo jó eséllyel számíthatunk kellemes (manuális) tuningra. Az egyelőre még ismeretlen árazású konstrukcióhoz mellékelt 120 mm-es ventilátorok jégüveg hatású lapátjai RGB diffúzorként funkcionálnak, és a vezérlő hátuljáról nem hiányzik a merevítő backplate sem.


[+]

A kimenetek tekintetében az NVIDIA sztenderddel szembesülünk, azaz három DisplayPort és egy HDMI konnektor kacsint ránk vissza a csatlakozópanelről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés