Hirdetés

Nagy változásokat hoz az új Cinebench tesztprogram

A Cinebench 2024 a CPU-k mellett a GPU-kra is gondol, ráadásul egységes tesztjelenettel.

A Maxon bejelentette, hogy elkészült a népszerű Cinebench tesztprogram új verziója, amely Cinebench 2024 néven jelent meg. Az egyik legfontosabb változás, hogy már nem a Cinema 4D szabványos sztenderd használja, hanem az alapértelmezettnek számító Redshift leképezőmotort, és ezáltal a CPU-k mellett már a GPU-k teljesítménye is mérhetővé válik. Sőt, maga a tesztjelenet egységes, tehát a két eltérő hardverelem által adott eredmények egymással is összehasonlíthatók.

A Cinebench 2024 a támogatott platformok tekintetében is nagy lépés, mivel az AMD64 architektúrájú processzorok mellett a 64 bites ARM dizájnok is támogatottak, méghozzá modern utasításkészletek mellett, így a szoftver Intel, AMD, Apple, valamint Qualcomm processzorokkal is kompatibilis a megfelelő Windows és macOS operációs rendszereken. A GPU-k tekintetében egyelőre az AMD, az Apple és az NVIDIA megoldásai támogatottak a számukra optimális API-kon keresztül.

A Maxon szerint az új tesztjelenet a Cinebench R23-hoz viszonyítva hozzávetőleg háromszoros memóriaigény mellett kínál nagyjából hatszoros terhelést a számítási kapacitást tekintve, és ez elvileg megfelel a modern elvárásoknak. Emellett a cég a felhasználói felületet is átalakította, hogy némileg átláthatóbb legyen.

A Cinebench 2024 az alábbi oldalról tölthető le a megfelelő platformokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Maxon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés