Hirdetés

(cikkajánló) Abit AT7 tuning

Már nagyon sokszor volt "címlapon" nálunk az AT7, mely a CeBIT-en debütált. Nem véletlenül, elvégre nagy újításokat tartalmazott, elég csak a Firewire, az USB 2.0 portok, 10/100 LAN adapter és az 5.1 hangchip összességére gondolni. Persze KT333 chipsettel szerelik, vagyis alapállapotban is ott van a tuning az "ereiben".



Az Abit pedig hagyományosan tuning-mester, ha kijön egy új Abit deszka, akkor mindenki az újdonságok megcsodálása után a következő kérdést teszi fel: "Na és mennyire húzható?". A válaszadást a legtöbb esetben egy szóval, nevezetesen a "Nagyon"-nal lehet elintézni. Ez igaz volt a KT266A chipsetre épülő KR7A-ra is, és a VR-Zone tesztje alapján az AT7 is megállja a helyét az overclockerek világában is.

A legagresszívebb memóriabeállítások mellett 185 MHz-ig tudták tornázni az alaplapi órajelet, ami már így is szép eredmény, azonban egy kicsit bűvészkedve átlépték a 200 MHz-et, és a végén 210-en fejeték be, ami DDR-ben már 420 MHz-nek felel meg, vagyis a legújabb modulok, a DDR400 RAM-ok is megizzadtak volna alatta.

A Sandra tesztjei is imponálóak, mindenkinek ajánlom a cikket, csorgassátok ti is a nyálatokat! :)
  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

  • (cikkajánló) Abit AT7 teszt

    Az Abittól megszokott rengeteg újdonság és luxus jellemzi az új lapot, melyről végre teszt is napvilágot látott...

Hirdetés