Hirdetés

Chromebookkal, AIO PC-vel és egy monitorral újít a HP

A Qualcomm rendszerchippel szerelt, 2-az-1-ben Chromebook mellett egy pivot módra képes AIO és egy olcsó monitor is piacra kerül.

A HP három új eszközről rántotta le a leplet, közülük a legolcsóbb az a 250 dolláros, M24fd névre hallgató, USB Type-C csatlakozós monitor, amelyről talán a legkevesebbet árultak el a trió tagjai közül. A 24 hüvelyk képátlójú, Full HD felbontású IPS monitort inkább általános felhasználásra tervezték, mintsem professzionális munkára vagy multimédiás tartalomfogyasztásra, épp ezért talán meg sem lepődünk azon, hogy a leginkább hangoztatott funkció az újdonsággal kapcsolatban a csökkentett kékfény-kibocsátás volt.


[+]

Jóval többet árultak el a 11 hüvelykes, 3:2 képarányú, 2160x1440 pixel felbontású, IPS érintőkijelzővel szerelt Chromebook x2 11-ről, amelynek alumínium burkolata alatt a Qualcomm Snapdragon 7c rendszerchip dolgozik, benne egy Adreno 618-as IGP-vel.


[+]

A memória mérete 8 GB, a beépített eMMC tároló pedig mindössze 64 GB kapacitású, amit legfeljebb a két USB Type-C port mellett található microSD kártyaolvasó ellensúlyozhatja, más bővítési lehetőséggel ugyanis nem rendelkezik a gép. A lecsatlakoztatható billentyűzettel és egy vezeték nélkül tölthető stylus-szal szállított Chromebook repertoárjának részét képezi még az 5 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátlapi kamera, egy ujjlenyomat-olvasó, a Bang&Olufsen nevével fémjelzett, állványként is funkcionáló hangszórópár, valamint a 11 órás üzemidőt biztosító akkumulátor, valamint az opcionális LTE modem.


[+]

A gyártó leleplezte még a – Chromebook x2 11-hez hasonló módon – 600 dolláros alapárral piacra kerülő Chromebase All-in-One asztali számítógépet is, amely a Chrome OS-t futtató asztali eszközök közül elsőként nyújt pivot módban is használható kijelzőt. A Full HD felbontású, 21,5 hüvelykes megjelenítő rendelkezik az érintésérzékelés képességével, a beépített mikrofon és webkamera segítségével pedig nem csak érezni, de látni, illetve hallani is képes minket, de ha utóbbi kettő valamilyen okból kifolyólag zavaró lenne, akkor dedikált kapcsoló segítségével deaktiválhatjuk őket. Az AIO lelkét egy 10. generációs Intel Core i3 processzor, 4 GB RAM és egy 128 GB-os M.2-es tároló adja, a multimédiás torta tetején pedig az 5-5 wattos hangszórópár jelenti a habot.

A HP Chromebook x2 11 és Chromebase AIO eszközök várhatóan még a nyár folyamán piacra kerülnek, az új monitorra viszont egészen októberig kell várnunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés