Hirdetés

Chipfejlesztő lesz a Microsoft?

A cég eddig komplett megoldásokat (processzor, chipset, grafikus egység) alkalmazott az Xboxban. A jövőben azonban könnyen lehet, hogy nem chipeket fog megvásárolni, hanem átveszi a gyártópartnerek know-how-ját, és ezeket a gyártási technológiákat felhasználva saját maga fejleszt majd lapkákat az Xbox 2 számára.


Forrás: www.pcgames.de

Amennyiben a stratégia ebbe az irányba fordulna, akkor az IBM és a SiS nem biztos, hogy "megszakadnának" a közös munkában, ugyanis a terhek zöme az MS vállán nyugodna. Mindenesetre több érv szól amellett, hogy a Microsoft saját maga készítsen chipeket. Egyrészt megakadályozhatók lennének a különböző Xbox-hekkelések, amelyek a konzolból egy komplett PC-t "alkottak", másrészt a vállalaton belüli optimalizációk miatt; elvileg nagyobb teljesítményt is el tudnának érni. Az IBM és a SiS egyelőre különleges - a Microsoft igényeinek minden szempontból megfelelő - lapkákat fog szállítani, amelyek elvileg lehetővé teszik majd, hogy a redmondi vállalat ugyanakkora szeletet hasítson ki a konzolpiacból, mint a Sony a különböző PlayStation modellekkel.

Mindenesetre még eldöntendő kérdés tehát, hogy melyik cég gyártsa az Xbox chipjeit. Az IBM egyik szóvivője szerint erről nem szól a két vállalat közelmúltban megkötött együttműködési megállapodása, így tehát a kérdés nyitott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés