Hirdetés

Stílusos billentyűzet-egér párossal jelentkezett a Cherry

Kétféle vezetékmentes kapcsolat közt dilemmázhatunk a cseresznyés vállalat legfrissebb asztali összeállítását dologra fogva.

A Cherry új vezeték nélküli szettje a DW 9000 SLIM elnevezést kapta, és az alacsony profilú gombokkal való munkát kedvelő felhasználók kegyeit keresi. Az SX ollós kapcsolókkal érkező klaviatúrába egy termetes fémlapot építettek be a gyártósoron, így az tömege miatt nem csúszkál az asztallapon. A kopástűrő kupakokat lézerrel szitázták, a termék dobozában pedig találhatunk négy extra gumírozott talpat, amivel a tasztatúra dőlésszögét szabályozhatjuk.


[+]

Az asztali csomag részeként egy hatgombos, szimmetrikus kialakítású egeret is kapunk (igaz, oldalgombok csak a bal térfélen terpeszkednek), amelynek szenzorát a 600 és 1600 cpi közötti felbontástartományban variálhatjuk; három lépcsőben állíthatjuk az érzékenységet egy dedikált gomb segítségével. A rágcsáló oldalai gumis bevonatot kaptak, görgője optikai letapogatásos elven működik, míg az USB-s vevőegység mágnesesen rögzül a burkolathoz. A szállítást megkönnyítendő egy kis hordszütyőt szintén mellékelnek a micro USB-s töltőkábel mellé.


[+]

A pakk mindkét eleme lítium akkumulátorból nyeri a szükséges energiát, és állapotjelző LED-ek értesítenek, ha közeleg a töltési periódus (amit egyébként munkamenet közben is foganatosíthatunk). A vezeték nélküli üzem kétféleképpen valósulhat meg. Az első mód a Bluetooth 4.0-s protokollon keresztül vezet, de alternatívaként 2.4 GHz-es, 128 bites AES titkosítással rendelkező kapcsolatot is létrehozhatunk a nano USB vevőnek köszönhetően. A két metódus közül a perifériák alján található kapcsolónak hála választhatunk, és ennek okán a készletet egyszerre két számítógéppel is működtethetjük, csak egy pöccintésbe kerül bemenetet váltani.


[+]

A DW 9000 SLIM várhatóan februártól lesz megvásárolható, 100 eurós ajánlott fogyasztói ár ellenében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés