Hirdetés

Chaintech alaplap kétmagos Pentiumok alá

Néhány nappal azután, hogy felmerült: esetleg búcsút inthetünk a Chaintech alaplapjainak, megérkezett szerkesztőségünkbe a gyártó új lapját bemutató sajtóközlemény – a gyakorlatban is megerősítve a vállalat korábbi cáfolatát a felröppent pletykával kapcsolatban, egyszersmind kihasználva a sajtó hirtelen támadt érdeklődését.

A Zenith VE V945P nevű lap az Intel 945P chipsetje köré épül, vagyis képes a kétmagos Pentiumok kiszolgálására is. Négy memóriafoglalatába legfeljebb 4 GB összkapacitású DDR2 modulok ültethetők, természetszerűleg a kétcsatornás üzemmód lehetősége is adott. Az ATX formátumú alaplapot egy PCI Express x16, két PCI Express x1 és három PCI aljzattal szerelik fel.

Az ICH7 déli híd jóvoltából négy Serial ATA II és két IDE felületű tárolóegység csatlakoztatható; egy ITE chip révén pedig további négy Parallel ATA-meghajtó fogható munkára, utóbbiak akár RAID tömbben is. Nyolccsatornás hangról a Realtek ALC880 vezérlője gondoskodik. Az interfészek sorában egy Gigabit Ethernet és összesen nyolc USB 2.0 található, hiányzik viszont az integrált Firewire.

Azóta történt

  • Őszi vegyesfelvágott

    Kéthetes sulinetes kitérőnk után újra friss és érdekes hardverekkel foglalkozunk.

Előzmények

Hirdetés