Hirdetés

CES: Univerzális SanDisk memóriakártya

Gyakorlatilag két eszköz funkcióját látja el egyszerre a különböző típusú memóriakártyák gyártásában élen járó SanDisk új megoldása; a termék ügyesen ötvözi a manapság népszerű két adathordozó-típust, a zömében digitális fényképezőgépekben, PDA-kban használatos Secure Digital memóriakártyát és az USB csatolóval ellátott pen drive-ot.

 

A SanDisk terméke első ránézésre egy teljesen szokványos SD kártya, azaz minden, ezzel a kártyatípussal kompatibilis eszközbe problémamentesen illeszkedik. A műanyag burkolat azonban egy mozdulattal szétnyitható, és máris feltárul egy kiegészítő csatlakozósor, amely – a földelést nyújtó fémburkolatot mellőzve ugyan – lehetővé teszi, hogy bármilyen USB kapuval ellátott számítógéphez kiegészítő nélkül csatlakoztatható legyen a tárolóegység.

A cég ezzel elsők között kínál teljesen univerzális, a kártyaolvasókat megkerülő megoldást, mindazonáltal az első negyedévben piacra kerülő termék ára még nem ismert, mint ahogy a kapacitásról is csak annyit közöl a gyártó, hogy vélhetően maximálisan 1 gigabájtnyi adat tárolását teszi lehetővé az új kártyacsalád.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés