Hirdetés

CES 2015: Megérkeztünk, tudósítás (nemsokára) indul!

Január első napjainak elmaradhatatlan és egyben kihagyhatatlan eseménye a Las Vegas-i CES kiállítás, amiről a tavalyi év után ismételten élőben tudósíthatunk, ezúttal a Kingston jóvoltából, mely gyártó a számos szórakoztatóelektronikai óriás mellett is képviselteti magát a rendezvényen. Ebből is jól látható, hogy az eredetileg szórakoztatóelektronikára kihegyezett rendezvény (hiszen mint ahogy a neve is mutatja, Consumer Electronics Show azaz CES) az évek során túlnőtt önmagán, és a hagyományos értelemben vett A/V eszközök mellett fokozatosan a kiállítás résztvevői lettek az otthoni, háztartási eszközök, az IT-termékek, majd szép lassan a mobilok, okostelefonok gyártói is – és még sorolhatnánk.

Az idei, azaz a 2015-ös kiállítás hivatalosan január 6-tól 9-ig tart, de ahogy megszokhattuk a hasonló kaliberű rendezvényeknél, már a nulladik és a mínusz 1-2. nap sem eseménytelen, sőt idén van olyan gyártó, aki már ma (egészen pontosan tegnap) bemutatta újdonságait, sőt a tavalyi év végén, decemberben is számos CES 2015 vonatkozású hír, pletyka látott napvilágot. Ez az oka annak, hogy idén érkezésünket január harmadikára időzítettük, hiszen akár egy nagyobb késéssel is számolni kell ilyen távolságnál. Idén ezt sikerült elkerülni, noha az esélye komolyan ott lebegett a fejünk felett: az amszterdami erős, leszállást akadályozó szél miatt már Budapesten egy és negyed órával késleltették az indulásunkat, ami erősen lecsökkentette az eredetileg egy óra és ötven perces átszállási időt nagyjából bő fél órára, ami nemzetközi átszállásnál (útlevél ellenőrzése, poggyász újbóli ellenőrzése stb) nem túl sok. Egy kis szerencsének és a fél Schiphol reptéren levágott sprintnek köszönhetően végül minden jól alakult (a földi kiszolgáló személyzetnek ezúton is köszönjük, hogy a roppant rövid idő ellenére is sikerült a feladott csomagokat átpakolni) és összesen szűk 21 órás repülést és kis taxizást követően hulla fáradtan dőltünk be a szállodai szobánk ágyába – ám panaszra még így sem lehet okunk.

A kis kitérőt követően pedig dióhéjban arról, hogy mi várható a következő napokban: helyszíni tudósítás minden lehetséges mennyiségben a sajtóeseményekről, termékbejelentésekről, újdonságokról, érdekes technológiákról, a kiállítók standjairól, és a szorosan kapcsolódó eseményekről. Mindazonáltal a CES hatalmas méretű, és rengeteg a kiállító is, így a PROHARDVER! otthoni maradt szerkesztői is azon fáradoznak majd, hogy olvasóink minél átfogóbb képet kapjanak az itteni történesekről. Reméljük, hogy a következő napokban mindez sikerülni fog!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés