Hirdetés

Ütős újdonságok a HyperX és a Kingston közös standján

Idei CES-tudósításunk főtámogatója, a Kingston és a HyperX hatalmas teremben, felkészült stábbal várta az érdeklődőket. Minket Mike Mohney, a Kingston tech-mendzsere kísért végig, és avatott be a HyperX és a Kingston újdonságaiba.


[+]

Rögtön a DDR4 memóriákkal kezdtük a sort, köztük a Predator sorozat 3000 MHz-es DDR4-es modelljével, amivel olvasóink is találkozhattak már. Lesz viszont alacsony hűtővel ellátott változat is, illetve érkezik majd a későbbiek során a HyperX Fury DDR4 modul is, ami alacsonyabb árszintet képvisel, természetesen 3000 MHz-nél szerényebb órajelekkel.

A HyperX Predator DDR4 és alatta a Fury DDR4 modul
A HyperX Predator DDR4 és alatta a Fury DDR4 modul [+]

Egy ugrással máris az SSD-knél találtuk magunkat, ahol rögtön két teljesen új terméket villantottak. Az egyik ezek közül a HyperX Predator M.2 foglalatba illeszthető verziója, ami megvásárolható lesz PCIe x4 kiegészítő kártyával is azok számára, akik nem rendelkeznek M.2 foglalattal. Természetesen a kártyával és kártya nélkül is ugyanazt a teljesítményt kapjuk majd, de ez a kiegészítő külön nem lesz megvásárolható, és nem lesz belőle gyárilag rövid hátlappal szerelt változat sem.


[+]

A Marvell 88SS9293 (még AHCI-s) vezérlőjére támaszkodó tároló 1400 MB/s lineáris olvasási és 1000 MB/s írási sebességet ígér, a 4 kB-os blokkokon mért véletlenszerű teljesítmény pedig 100 000 IOPS felett lesz.


[+]

A Predator SSD érkezése februárban esedékes, és várható belőle 240, 480 és 960 GB-os változat is, a nagyobbik természetesen M.2 2280-as, a kisebbek pedig rövidebb változatban.

A hagyományos, 2,5"-es formátumú, SATA 6 Gbps csatolófelületű Hyperx SSD-flotta is bővül a HyperX 3K utódjával, amely a Savage nevet viseli. A mutatós, fekete, piros és ezüst színkombinációt felvonultató, ablakos gépházakban is látványos tároló hét milliméter magas, belsejében pedig a Phison teljesen új, S10 kódjelű vezérlője dolgozik. A teljesítmény impresszív lesz az ígéretek szerint, hiszen lineáris olvasási és írási műveletek terén 560/540 MB/s tempójával "kimaxolja" a csatoló lehetőségeit, viszont a 4k-s blokkokon mért tempó 100 000 IOPS felett alakul függetlenül attól, hogy tömöríthető vagy nem tömöríthető állományok átviteléről van szó.


[+]

A Savage első körben 240 és 480 GB-os tárkapacitású változatokkal lesz elérhető idén márciusban, az év második félévben pedig a választék kiegészül az 1 TB-os változattal.

Totális újdonság a Hyperx Cloud headset legújabb modellje, amely egyszerűen csak a Hyperx Cloud II nevet kapta, és elődjéhez híven kétféle színben lesz elérhető. A zárt rendszerű fejhallgató puha memóriahabos párnázást kapott mind a fülkagylónál, mind pedig az egyébként alumíniumból készülő fejpánton, így vélhetően mindenki számára kényelmes lesz a viselése, nekünk a próba során kényelmesnek tűnt. A mikrofon részt sem hagyták le róla, ez hajlékony száron kapott helyet, és nem lecsatlakoztatható, viszont rendelkezik zaj- és visszhangszűréssel egyaránt.


[+]

A mikrofon és a "hangszórók" hangereje a vezetéken lévő kezelőkonzolról állítható nyomógombokkal, illetve ugyanitt végezhető el a mikrofon teljes némítása. Ebben az egységben foglal helyet a DAC is, ugyanis a Cloud II USB-n csatlakozik a géphez, de a fejhallgató 3,5 mm-es jack csatlakozóval kapcsolódik ehhez a központi részhez, tehát hagyományos rendszerű headsetként is bevethető.


[+]

Az integrált DAC 7.1-es funkciót is tartalmaz. Ennek hasznosságáról általában megoszlanak a vélemények, de a gyakorlat (játékkal és zenével helyben kipróbálva) ez esetben azt mutatta, hogy nagyon visszafogott algoritmus dolgozik a háttérben. A 7.1 mód bekapcsolása nem azt jelenti, hogy "szénné effektezi és színezi" a hangzást, majd a frekvenciamenet két végét mesterségesen az egekbe emeli, hanem csupán szellősebb hangzást és nagyobb teret kapunk.


[+]

Sőt, meglepő módon úgy általánosságban véve ez a headset nem az a "durr bele bumm" típusú hangzásvilágot képviseli, hanem sokkal visszafogottabb, azaz meglehetősen kiegyenlített tartományokkal rendelkezik. Ami pedig a hangerőt illeti, brutálisan hangosan tud szólni torzítás nélkül, mindezt 99 dollárért.


[+]

További érdekességekkel is készült a vállalat, például megnézhettük a már piacon lévő, több méretben is kapható HyperX Skyn egérpadot, illetve vitrinekben a jelenleg futó és a fent említett újdonságokat is megcsodálhattuk, köztük memóriákat, memóriakártyákat és a MobileLite Wireless G2-t. Szép számmal láthattunk flash drive-okat, például a legújabb USB OTG pendrive-ot, ami micro USB és hagyományos USB csatlakozóval is rendelkezik, így PC-hez és mobil eszközökhöz egyaránt használható, valamint az automatikus felhőalapú mentést kínáló, USB 3.0-s, hardveres titkosítással ellátott DataTraveler Locker+ G3-at, ami 8-64 GB-ig mindenféle lépcsőben elérhető.


[+]

Jobban körülnézve további érdekességeket is találhattunk. Például megfigyelhető, hogy a gyártó a demógépeket látványos In Win házakba pakolták, illetve az Intel NUC (Rock Canyon) minigépére is vethettünk egy pillantást, amiben a HyperX Predator SSD és a HyperX Savage SSD együttese dolgozott (Kingston DDR3 memóriákkal), ezzel demonstrálva, hogy az apró gépezet is felszerelhető az új és gyors HyperX tárolókkal.


[+]

Az utolsó állomáson a Vortex Sports Broadcast Replay System névre hallgató rendszerrel találkoztunk. A rackes kialakítású rendszerben 2 darab 12 magos Xeon processzor, 128 GB Kingston 1866 MHz-es DDR3 RAM és összesen 16 darab, egyenként 960 GB-os tárkapacitású Kingston KC310 SSD dolgozik Adaptec kontrollerre fűzve RAID 0 tömbbe fűzve.


[+]

És hogy mindez mire jó? A tévés sportközvetítéseken a kamerák által "látott" képeket ilyen masinákkal rögzítik, ahonnan azonnal, valós időben menedzselhetőek a visszajátszások (oda-visszajátszás, lassítás, nagyítás pan and scan, egyéb szerkesztési funkciók és hasonló eszközök).


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés