Hirdetés

CES 2024: házak és hűtések a DeepCoolnál

Impozáns kompakt vizes rendszerek, egy olcsósított Assassin, illetve kisméretű házak is érkeznek a kínai cég kínálatába.

A DeepCool sem hagyta ki a CES kínálta lehetőségeket az új termékek bejelentésére. Kezdjük is a sort az Assassin 4S-sel, amely az általunk is tesztelt Assassin IV olcsóbb változata, kettő helyett egy ventilátorral. A cég ezzel azokat a vásárlókat szeretné elérni, akiknek tetszik az Assassin dizájnja, de a teljes méretű modellt nem tudnák bepréselni a számítógépházba.


[+]

Az S verzió a külső 14 cm-es légkavaró elhagyásával nagyjából 25 mm-rel kisebb helyet igényel, és persze valamivel olcsóbb is lesz, nagyjából 10 euróval.


[+]

Vízhűtéses oldalon több az érdekesség: elsőként itt a LS520S Zero Dark, ami a standard LS520-ra épül, de az RGB fények szinte teljes elhagyásával, teljesen fekete színben, és a három ventilátorral rendelkező LS720S sorozatból is készül mostantól Zero Dark verzió.

[+]

Valamivel érdekesebb az új, középre pozicionált LD360, amely RGB-s ventilátorokat és a processzor működési jellemzőit megjelenítő hűtőblokkal érkezik. Itt ezt nem lehet testre szabni, ellentétben az új Mystique széria tagjaival, amelyek a cég számára 2024-es év legfontosabb termékei lesznek ebben a kategóriában. A csúcsot Mystique 420 PLUS jelenti majd, 420 mm-es radiátorral, három 14 cm-es ventilátorral. Ezek egyedi, „átlátszó” középrészt kaptak, láncba fűzhető kábelezéssel, a korábbi megoldásoknál magasabb energiahatékonysággal. A blokkon található 3,4 hüvelykes LCD kijelző 480x480 pixeles felbontású, 950 nites, a megjelenő tartalom pedig a mellékelt szoftverrel konfigurálható: lehetnek itt diagramok, statikus képek, kiküldhetünk animált GIF fájlokat. A blokkba épített giroszkóp gondoskodik arról, hogy a képet mindig megfelelő elrendezésben lássuk.

[+]

A 420 PLUS kisebb testvérei a 360 és 240 páros: 12 cm-es ventilátorokkal, 640x480 pixeles, 750 nites kijelzővel érkeznek. A ventilátorok itt is összefűzhetők, és egyébként külön is megvásárolhatók lesznek FT12, illetve FT14 néven. A gyártó egyébként dolgozik azon, hogy az év közepe-vége felé kábelek helyett 8 tűs pogo-pines csatlakozással kapcsolódjanak majd össze a légkavarók.

[+]

A házak esetén a microATX méretű CH360 és a Mini-ITX alaplapokhoz kitalált CH160 sorozat az új. A CH360 a CH560-ra emlékeztet, és készül belőle egy „Digital” változat is, amelynek alsó részén egy kis képernyő tudósít a kiválasztott működési paraméterekről. A szellőzést sok rács, a két kamrára osztott beltérbe való betekintést pedig a bal oldali edzett üveg panel segíti. A CH160 kétféle változatban lesz elérhető: a „normál”, fekvő modell mellett egy álló elrendezésű kivitelben is piacra dobják. Ez utóbbi lesz a „Digital” megoldás, itt ugyanis a képen látható alsó keretbe kerül a kijelző, amelyre kiküldhető például a CPU/GPU hőfoka. Egyébként adná magát, hogy a két CH160 egymásba átalakítható legyen, a lábak és a fogantyú ugyanis szimplán leszerelhető, de a cég egyelőre nem tervezi, hogy ezt a konverziót valamilyen külön megvásárolható kit segítségével megvalósíthatóvá tegye.

[+]

Valamennyi említett gépházat úgy tervezte meg a DeepCool, hogy a divatba jövő rejtett csatlakozós alaplapok, VGA-k (például az MSI Project Zero megoldásai) könnyen beépíthetők legyenek, tehát az alaplapi tálca kivágásainál odafigyeltek erre.


[+]

Bár az árakat egyetlen kiállított terméknél sem tudták megmondani, azt elárulták, hogy valamennyivel az első negyedévben szeretnének már piacra lépni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés