Hirdetés

CES 2023: kiemelkedő fényerejű, és nagy méretű QD-OLED a Samsungtól

Élőben igen életképesnek tűnik a vállalat 77 hüvelykes, hatalmas kvantumpontos OLED készüléke.

A Samsung a jelek szerint elégedett a tavaly elindított kvantumpontos OLED projektjével. A 2022-ben bemutatott 55 és 65 hüvelykes képátlóval bíró tévék után ugyanis idén érkezik egy lényegesen nagyobb modell.

Samsung 77" QD-OLED tv
Samsung 77" QD-OLED tévé [+]

Legalábbis ez derült ki a Las Vegas-i CES 2023 expón, ahol a vállalat nem csupán beszélt erről a termékről, hanem be is mutatta azt egy privát rendezvényen, amelyre mi is bejutottunk. A készülék kicsit fejlesztett, 4K-s QD-OLED panelt kapott, aminek köszönhetően sikerült jelentősen megemelni a maximális fényerejét. Ennek köszönhetően így a fénysűrűség meghaladja a 2000 cd/m² értéket. Ez pedig azt jelenti, hogy a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadása sokkal látványosabb, mint amit korábban megszokhattunk.

Amit láttunk, annak alapján a színek gyönyörűek, a betekintési szög és mozgásmegjelenítés hibátlan. A maximális képfrissítési ráta 120 Hz, a FreeSync támogatása megoldott, és állítólag az input lag is igen alacsony. Azt viszont egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor, illetve milyen áron lehet majd megvásárolni az új generációs QD-OLED kijelzős hatalmas Samsung tévét

Előzmények

Hirdetés