Hirdetés

CES 2023: megnéztük a 240 Hz-es gamer tévét

A TCL állította ki az egyelőre csak prototípus fázisban létező terméket.

A TCL már korábban bejelentette, hogy dolgozik egy 240 Hz-es képfrissítési rátát produkáló, hatalmas televízión. A Las Vegasban megrendezett CES kiállításon pedig az is bebizonyosodott, hogy a kínai vállalat ezzel nem is állított valótlant.


[+]

A nagyközönség előtt is bemutatták ugyanis a már működőképes prototípusát. A gigantikus, 98 hüvelykes képátlóval bíró Mini LED háttérvilágítású QLED LCD modell tehát másodpercenként 240 képkocka megjelenítésére képes, így gamerek számára ideális választás lehet. A cégtől kapott információk értelmében a maximális natív kontrasztarány 7000:1, és ez jó értéknek számít. Amit láttunk, annak alapján a színek szépek, természetesek, bár nem annyira ragyogóak, mint amit az OLED televíziók produkálnak. A legfontosabb, hogy a gyors mozgások megjelenítése is kifejezetten jónak, akadozásmentesnek tűnt.

Kérdés, hogy mikor kerül be a technológia olyan készülékekbe, amelyeket már a boltokban is meg lehet vásárolni. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy 240 Hz ide vagy oda, egy 98 hüvelykes QLED televízióra azért olyan gigantikus tömegigény valószínűleg nem lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés