Hirdetés

CES 2021: újabb asztali monitorok és egy hordozható kijelző érkezik az ASUS-tól

Az ASUS CES-en mutogatott monitorjaiban közös pont a magas képfrissítési ráta és legtöbb esetben a HDMI 2.1, csak egy kakukktojás van köztük.

Nemrég az ASUS már leleplezte a 4K felbontású, 144 Hz-es ROG Swift PG32UQ monitort, de mint kiderült, ez csak az első fecske volt a gyártó új megjelenítői között, a CES-en ugyanis további három, játékosoknak szánt kijelzőt mutattak be. Közülük kettő, a 43 hüvelykes ROG Strix XG43UQ és a 28 hüvelykes képátlójú TUF Gaming VG28UQL1A már két darab, a 4K120p megjelenítéséhez szükséges HDMI 2.1 bemenettel is rendelkezik, vagyis ezek a monitorok ideális választások lehetnek az új generációs konzolok tulajdonosainak.


[+]

A ROG Strix XG43UQ egy 4K felbontású VA panelre épül, amelynek maximális képfrissítési rátája 144 Hz, válaszideje pedig 1 ezredmásodperc, ezek mellé AMD FreeSync Premium Pro, illetve HDMI VRR (variable refresh rate) és ALLM (auto low-latency mode) támogatás is társul. A két HDMI 2.1 mellett két HDMI 2.0 bemenettel is rendelkező óriásmonitor megkapta a VESA DisplayHDR 1000 plecsnit is, színtérlefedettség tekintetében pedig a 90%-os DCI-P3 az egyetlen ismert adat.


[+]

A TUF Gaming VG28UQL1A paneljét szintén a 4K-s, 144 Hz-es és 1 ms-os értékek jellemzik, itt azonban már egy IPS megjelenítőről van szó, amelynél a DCI-P3 színtér szintén 90%-ban került lefedésre, HDR tanúsítványból azonban „csak” HDR400-at kapott. A variálható frissítési frekvencia támogatása és a két-két HDMI 2.1 és HDMI 2.0 csatlakozó itt is adott, extraként pedig egy DisplayPort 1.4 bemenetet is találunk a hátoldalon.


[+]

A 27 hüvelykes, G-Sync-es ROG Swift PG279QM-re már csak 2.0-s HDMI került, cserébe az 1440p-s IPS panel képfrissítési rátája magasabb, mint – a valószínűleg drágább – társai esetében, 144 Hz helyett 240 Hz-en is játszhatunk rajta. A HDR400 plecsnit ez a monitor is megkapta, a DCI-P3 színtér pedig már 95%-ban támogatott.


[+]

Cikkünk utolsó szereplője kicsit kilóg a sorból, ugyanis nemhogy nem gamer, de még csak nem is asztali környezetbe szánja a gyártó. A ProArt PA148CTV egy 14 hüvelykes, hordozható, IPS technológián alapuló érintőkijelző, amely microHDMI vagy USB Type-C kapcsolaton keresztül használható notebookunkkal, tabletünkkel, vagy akár okostelefonunkkal – de természetesen a PC-vel való működés sincs kizárva.

A kijelző 100%-os sRGB színtérlefedettséggel és matt borítással rendelkezik, a kényelmes használatot pedig a fokozatmentesen kihajthat támaszték segíti. Az eszköz hátoldalán találunk még egy konfigurálható tárcsát is, amelynek segítségével például Adobe Photoshop-beli eszközeinket kezelhetjük, az alábbi videó alapján pedig a monitort akár szoftveres kezelőfelületként is használhatjuk az említett programban.

Az újdonságok árával kapcsolatban a gyártó nem nyilatkozott, de a második negyedéves start is csak az első három modellre igaz, a ProArt kijelző esetében ilyen információnk nincs.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés