Hirdetés

CES 2021: QLED kijelzőt kapott a Samsung Galaxy Chromebook 2

Bár az új kijelző tényleg dícséretet érdemel, a gép, illetve maga a panel egyéb specifikációi viszont teljesen átlagosak.

A Samsung még tavaly áprilisban mutatta be az OLED kijelzővel szerelt Galaxy Chromebookot, az idei CES-en pedig meg is érkezett az utód, amelyet egyszerűen csak egy 2-es szám különböztet meg elődjétől. Az új modell legnagyobb érdekessége, hogy OLED helyett QLED panel dolgozik benne, a felbontás pedig csak Full HD – bár a 13,3 hüvelykes képátló, valamint a hardver ismeretében ez talán nem is akkora baj.


[+]

A gépből kétféle konfiguráció lesz elérhető, az alapmodellben egy Intel Celeron 5205U processzor, 4 GB RAM és egy 64 GB-os SSD kapott helyet, míg a drágább verzióban már egy Core i3-10110U, 8 GB memória és egy 128 GB-os tároló lapul. Az alumínium burkolattal ellátott, 1,4 cm vastag, 1,2 kg tömegű mobil masina 2-az-1-ben kialakítást kapott, a 360 fokban hátrahajtható kijelző különösen akkor jöhet jól, ha rajzolni vagy jegyzetelni szeretnénk, és ugyan a megjelenítő támogatja az S Pen stylust, a ceruza már nem a csomag része, ellentétben az elődmodellel.


[+]

A gép oldalain két USB Type-C csatlakozót, egy kombinált jack ki- és bemenetet, illetve egy microSD szabványú memóriakártyát kelező kártyaolvasót találunk, a vezeték nélküli hálózatokhoz való csatlakozást pedig egy Wi-Fi 6 modul segíti. A Samsung sajtóközleményében kiemeli még a 14 órás maximum üzemidőt, a 720p-s webkamera meglétét, valamint a Smart AMP funkcióval felvértezett sztereó hangszórópárt, utóbbi állításuk szerint 178%-kal hangosabb, mint egy átlagos notebook hangrendszer.


[+]

A piros és sötétszürke színben gyártott Samsung Chromebook 2 a tervek szerint az első negyedévtől lesz megvásárolható, az alapmodell 550, a csúcs változat pedig 700 dollárt fog kóstálni.

Bélyegkép forrása: Engadget

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés