Hirdetés

CES 2021: egy egész sereg audioeszközzel készült a JBL

Az újdonságok között soundbart, fejhallgatókat és TWS fülhallgatókat is találunk.

Egy egész kis kupac újdonságot leplezett le a JBL a CES alkalmából, közülük a legnagyobb a Bar 5.0 MultiBeam névre keresztelt hangprojektor, amelynél a leginkább vásárlócsalogató kulcskifejezés a Virtual Dolby Atmos lesz majd.

Bar 5.0 MultiBeam
Bar 5.0 MultiBeam [+]

Az 5 aktív hangszórót és 4 passzív radiátort tartalmazó soundbar a MultiBeam technológia révén igyekszik a hangokat úgy szétszórni, hogy a fogyasztó úgy érezze, mintha azok egy több hangszórós rendszerből érkeznének. A tavasszal 399 euróért piacra kerülő eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül is használható, továbbá támogatja az Amazon Alexa Multi Room Music, az Apple Airplay 2, illetve a Google Chromecast funkciókat is.

Charge 5
Charge 5 [+]

Egyel kisebb kategóriában száll harcba a vásárlók kegyeiért a Charge 5, amely a főleg fiatalok körében népszerű, hordozható hangszórócsalád legújabb tagja. A gyártó nem volt túl bőkezű, mikor a Charge 5 újításait ecsetelték, pedig nagy tételben fogadnánk rá, hogy hangszóróik közül az ehhez hasonló termékekből viszik a legtöbbet, ők viszont úgy gondolták, elég, ha a 20 órás üzemidőt, a telefon töltésére is használható, 7500 mAh kapacitású akkumulátort, valamint a 179 dolláros vételárat osztják meg sajtóközleményükben.

Live 660NC
Live 660NC [+]

Fejhallgatókban és TWS fülhallgatókban sincs hiány az újdonságok listáján, szerencsére a JBL-nél úgy néz ki, hogy már alapnak számít az aktív zajszűrés, hiszen minden új, elsősorban mobil eszközökhöz szánt termékükben megtalálható ez a technológia, kiengedve a környezeti zajokat igény esetén beengedő Ambient funkcióval.

Tour One
Tour One [+]

A JBL Live 660NC és Tour One személyében fül köré illeszkedő, úgynevezett over-ear kialakítású, Bluetooth kapcsolaton kommunikáló fejhallgatókat tisztelhetünk, amelyek Android esetében egyaránt támogatják a levételkor automatikusan történő zenemegállítást, illetve a Google és az Amazon hangalapú asszisztenseit. Specifikációkra vonatkozó információt egyedül a Tour One esetében közölt a gyártó, ez alapján tudjuk, hogy a fejhallgatóban 40 milliméteres driverek, illetve összesen négy mikrofon gondoskodik a jó hangminőségről lejátszás és beszélgetés közben. A 299 eurós, májusban piacra kerülő Tour One képes a Bluetooth kapcsolat késleltetését az alapján finomhangolni (Smart Audio), hogy zenét hallgatunk vagy filmet nézünk, az üzemidőre vonatkozóan pedig bekapcsolt zajszűréssel 25 órás működést ígér a gyártó, míg a márciustól 180 euróért megvásárolható Live 660NC esetében ez az érték 40 óra.

Live 460NC
Live 460NC [+]

A JBL Live 460NC már on-ear kialakítást kapott, funkcióit tekintve azonban nincs eltérés a Live 660NC-hez képest, üzemidőből viszont csak a zajszűrés nélküli 50 órás adat ismert. A Live 460NC szintén márciustól lesz megvásárolható, vételára 130 euró.

Tour Pro+
Tour Pro+ [+]

Végezetül röviden megemlítenénk még a gyártó fülbe illeszkedő, teljesen vezeték nélküli fülhallgatóit, a Live Pro+ és Tour Pro+ modelleket. Mindkét füles IPX4 védettséggel és töltésre is képes tokkal rendelkezik, utóbbi 21, illetve 30 órára képes kitolni az apróságok egyébként (bekapcsolt zajszűréssel értendő) 6 órás üzemidejét.

Live Pro+
Live Pro+ [+]

A zajszűrés és az Ambient mód egyik verzióból sem maradt ki, ám például a Qi töltés csak a Live Pro+, a fent említett Smart Audio funkció pedig csak a Tour Pro+ kiváltsága. Ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy számára melyik a jobb választás, a JBL azonban utóbbit tartja jobbnak, legalábbis ha az árazást nézzük, azért ugyanis 200 eurót kérnek, míg társa már 180-ért is hazavihető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JBL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés