Hirdetés

CES 2020: a Lenovónál sem maradt ki a vékony gamer notebook

Az új Legion Y740S tömegben két kilógramm alá, vastagságban pedig 15 mm alá tudott becsúszni, viszont integrált grafikát kapott.

A Lenovo a kötelező frissítéseken túl a CES-en elég sok egyedinek mondható ötlettel is előállt – a vékony és könnyű gamer notebook kategóriban mutatták be például a Legion Y740S-t, amely könnyebb 2 kg-nál, vékonyabb 15 mm-nél, viszont azért, hogy ne süljön meg belül minden fél perc játék után, kihagyták belőle a dedikált GPU-t!


[+]

Azt persze a kínaiak is tudják, hogy integrált grafikával azért elég sovány lenne a teljesítmény a játékhoz, viszont a cég az Y740S-sel párhuzamosan kínálja a BoostStation nevű eGPU-t, amely a Thunderbolt 3 portnak köszönhetően rögtön egy igen combos gamer gépet varázsol a notebookból, ráadásul hűtési gondok nélkül. Az egész elképzelés mögött az áll, hogy bármennyire is hordozhatóak a vékony, nagy teljesítményű notebookok, akkumulátorról gyakorlatilag úgysem lehet őket játékra használni. Így viszont nem gond, ha az ehhez szükséges fő komponenst otthon tudjuk hagyni, út közben pedig egy azért nagy teljesítményű, de könnyű, vékony és esztétikus gép van velünk.


[+]

Hogy ez utóbbi is teljesüljön, a májusban 1100 dolláros induló árral érkező Legion Y740S felszerelhető lesz tizedik generációs Core i9 processzorral, 32 GB RAM-mal, 1 TB-os PCIe SSD-vel is. A kijelző mérete 15,6”, ezen belül választhatunk 300 nites Full HD vagy 500 nites UHD panelek közül. Mindezek mellett Wi-Fi 6, Bluetooth, két Thunderbolt 3 és két USB 3.1 Gen2 konnektor, kártyaolvasó, 60 Wh-s akkumulátor, valamint ujjlenyomat-olvasó áll rendelkezésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés