Hirdetés

CES 2020: gyorsít a kijelzőn az MSI

A GS66 Stealth és a GE66 Raider is kapott a 300 Hz-es panelekből, és persze a legújabb hardverekből is.

Azon kívül, hogy az aktuális CPU- és GPU-verziók kerülnek majd az MSI friss generációs vékony GS Stealth és nagyobb teljesítményű GE Raider notebookjaiba, az új, 66-os generáció modelljeiben az fő újdonság a 300 Hz-es frissítésre képes kijelzők lesznek.

Mind a GS66 Stealth, mind a GE66 Raider egyébként a korábbi, 65-ös változatokra építkezik, de jelen esetben többről van szó, mint egyszerű hardvercseréről: áttervezték például a zsanérokat, melyek immár 180 fokban nyithatók, illetve a gépházat is, mely állítólag strapabíróbb, merevebb lett. Ami a hardveres részt illeti, a pontos specifikációkat egyelőre nem árulták el, de a CPU fronton elvileg tízedik generációs, H szériás Core i9-ig mehetünk fel, a GPU vonalon pedig az is elképzelhető, hogy a jelenlegi RTX 2080 Max-Q frissebb „Super” változata kerül majd a végleges notebookokba. Memória és háttértár területén maradhatnak a korábbi opciók, ami két SODIMM és két M.2 fiók telepakolását jelenti. Hogy a túlzott melegedést elkerüljék, az MSI az átdolgozott Cooler Boost Trinity+ fantázianévre keresztelt hűtéssel indítja az új gépeket. Ebben három nagyon vékony ventilátor dolgozik, a korábbi megoldásnál 10 százalékkal magasabb térfogatáramot biztosítva.

[+]

Érdekes információ lehet még, hogy a GS66 oldalain immár két TB3 és három USB 3.1 Gen 2 Type-A konnektor várja a külső perifériákat, és hogy az akkumulátor 99,9 Wh-s lett – ez gyakorlatilag a felső határ, hiszen ennél nagyobb áramforrással már nem lehetne repülőre ülni a hordozhatónak szánt noteszgéppel.


[+]

A monstrum akku és az új hardverek természetesen a GE66 Raiderbe is bekerültek, de itt várhatóan kevesebb gond lesz a hűtéssel, hiszen egy kevésbé karcsús gépházról beszélünk. A ház elejét teljes szélességben elfoglalja viszont egy RGB-s fénysáv. Hogy az új notebookok mikor és milyen áron érkeznek, egyelőre nem közölték hivatalosan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés