Hirdetés

CES 2020: ExpertBook néven jön az ASUSPro széria utóda

Elsőként a B9450 névre hallgató modell érkezik, mely a B9440 utóda, friss hardverrel, magnéziumházzal és 1 kg alatti tömeggel.

Az ASUS professzionális felhasználóknak szánt ASUSPro B szériája több kiváló notebookot is tartalmaz, elég csak az általunk is tesztelt B9440-re gondolni. Ez a gép kap most egy utódot az ExpertBook B9 képében, és ez egyben azt is jelenti, hogy a korábbi ASUSPro márkanév helyett mostantól ExpertBookként láthatjuk majd a tajvaniak üzleti noteszgépeit.

A szóban forgó B9 tulajdonképpen nem más, mint az IFÁ-n már látott B9450, természetesen a 2020 januári szituációnak megfelelően frissített hardverrel. Ez ebben az esetben természetesen az Ice Lake processzort (Core i5-10210 vagy Core i7-10510 választható) jelenti, mely mellé alaplapra forrasztott LPDDR3 memóriát (8 vagy 16 GB), illetve két M.2 SSD-t választhatunk.


[+]

A 14 hüvelykes, Full HD felbontású panellel szerelt kijelző matt felületű és széles betekintési szöggel rendelkezik, a csatlakozók pedig a B9440-hez képes elég sokat fejlődtek, hiszen két TB3 mellett egy Type-A konnektoros USB 3.1, egy HDMI, egy microHDMI (ez adapterrel LAN portként is használható) és egy hangcsatlakozó is található a notebook oldalain. Az Expert B9 egyébként kétféle akkumulátorral is kérhető, a kisebbik, 33 Wh-s példánnyal egy 860 grammos ultrabookot kapunk, de szerintünk jobb választás lehet a 66 Wh-s, akár egész napos működést lehetővé tévő nagyobb akkupakk, mellyel még mindig 1 kg körül marad a tömeg. A további extrák közül említést érdemel a B9440U-ból ismerős magnéziumház, a NumberPaddal kiegészített tapipad és a Wi-Fi 6 kompatibilis WLAN adapter is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés