Hirdetés

Végre az ASUS ExpertBook is megmártózott a tigris tóban

Ha a dedikált grafikus vezérlőtől eltekintünk, könnyebb azt a kérdést feltenni, hogy mit nem tud a tajvani óriás üzleti notesze.

Az ASUS bemutatta a legújabb, ExpertBook B9 szériás, fémburkolatú (magnézium-lítium ötvözet) laptopot, amelynek előző generációját már módunkban állt tesztelni, és örömmel nyugtázhatjuk, hogy az a négymagos Intel Core i7-1165G7 processzorával végre megkapta az időszerű, Tiger Lake frissítést.

[+]

A masina 14 hüvelykes, Full HD felbontású IPS paneljének maximális fénysűrűsége 400 cd/m² és 100, illetve 75 százalékban képes lefedni az sRGB és NTSC színtereket. A 4266 MHz-en ketyegő LPDDR4X szabványú rendszermemória kapacitása 16 vagy 32 GB lehet, míg a grafikus megjelenítésért az integrált Iris Xe Graphics felel. M.2-es háttértárolók tekintetében 1, valamint 2 TB-os opcióink vannak (x4-es PCI Express 3.0), de igény esetén két meghajtót is kérhetünk a vasba. A konnektivitás halmazában 5.0-s Bluetooth és Wi-Fi 6 tartózkodik, de kábeles kapcsolódásra ugyancsak nyílik módunk a micro HDMI porton keresztül egy mellékelt RJ-45 dongle-nak köszönhetően.


[+]

A teljes értékű klaviatúra cseppálló és gombjai 1,5 mm-es úton járnak, miközben a négyujjas gesztusokat felismerő, üveggel fedett, 129x65 mm-es touchpadbe számbillentyűzetet építettek be. A Cortanával és Amazon Alexával kompatibilis, négy egységből álló tömbmikrofonnal, továbbá fedőlappal megtoldott infravörös HD kamera támogatja a Windows Hellót, ami a közelségérzékelő szenzorral kiegészítve gördülékeny bejelentkezéseket garantál, amennyiben nem idegenkedünk az ilyesmitől. Persze a Harman Kardon által minősített sztereó hangszórók, az ujjlenyomat-olvasó, valamint a TPM 2.0 sem hiányzik a repertoárból.


[+]

A lítium-polimer akkumulátor 66 wattórás és egy Type-C-s, 65 wattos, gyorstöltéses (60 százalék 45 perc alatt) adaptert kapunk mellé, a különféle csatlakozókat illetően pedig két (energiatovábbításra képes és DisplayPort alt módot ismerő) Thunderbolt 4 aljzatot, egy USB 3.2 Gen2 Type-A csatolót, egy HDMI kimenetet, a fentebb már említett micro HDMI-t és egy 3,5 mm-es kombójacket találhatunk a készülékházon. Operációs rendszer gyanánt Windows 10 Pro tartozik az amúgy meglehetősen masszívnak titulált csomaghoz.

A 320 mm széles, 203 mm mély és 14,9 mm vastag, durván 1 kilogrammos notebook alapárát egyelőre nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés