Hirdetés

CES 2019: planár sugárzóra épülő headset a HyperX-től

Az új Cloud Orbit és Orbit S az Audeze meghajtóit használja, de nem ez az egyetlen újdonság a cégnél.

Több új terméket is bemutatott a HyperX a CES-en – a fejlesztés vélt nehézségének sorrendjében haladva rögtön itt az első, a Cloud Alpha Purple Edition. Igen, jól látjuk: ez az egység azoknak szól, akiket eddig a fehér/lila párosítás hiánya tartott volna vissza az Alpha gamer headset megvásárlását.

A másik újítás a Cloud MIX nemzetközi elérhetősége. Ezt a modellt eredetileg csak az Egyesült Államokban forgalmazták, de most már az egész világon elérhető.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Mindkettőnél sokkal érdekesebb viszont a Cloud Orbit és Orbit S. Ezek az új csúcsmodellek a gyártónál, és legnagyobb érdekességük, hogy a megszokott, 40-50 mm-es hangsugárzók helyett az Audeze 100 mm-es, planáris meghajtói dolgoznak fejünk mellett. A méretes, Type-C USB kábelével a megfelelő okostelefonokkal is összeköthető füles nemcsak ígéri a meglepően nagy dinamikát, hanem tényleg el is hozza, ahogy azt egy rövid, de saját, erősen rockos irányra koncentráló zenés próbánk alapján meg tudtuk állapítani. A Type-C mellett hagyományos USB csatlakozós, illetve analóg kábelek is járnak a készülékhez, így tényleg mindennel összeköthetjük, mikrofonja pedig levehető. A száraz adatokat nézve a gyártó 10-50 000 Hz közötti hangvisszaadást, valamint 120 dB-es dinamikát ígér.


[+]

Érdekessége még, hogy az S változatba beépítették a Waves által fejlesztett 3D Nx rendszert is, amely a fejhallgató pozícióját figyelve képes a fejünk mozgását követve pozicionálni a hangokat – más szóval, ha például zenehallgatás közben elfordítjuk a fejünket, az egyes hangszerek nem követik majd ezt, hanem a helyükön maradnak, így erősítve azt az érzést, hogy koncerten ülünk.

A három új headsetből a lila Alpha második negyedévben érkezik, ára 100 dollár lesz, míg MIX 200 dollárba kerül majd. Az Orbit és Orbit S szintén a második negyedévben jöhet, 300 illetve 330 dolláros áron.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Maradva az audió világában, egy komoly, streameléshez fejlesztett mikrofonnal is piacra lépne a cég. Ez a Quadcast, amely nevét onnan kapta, hogy karakterisztikája négy különböző állás között váltogatható. Egyébként – mint látszik – rezgéscsökkentő tartóval és szép piros világítással is ellátták a tervezők. Aki megvásárolná, annak márciusig kell várni, és 140 dollárt érdemes előkészíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés