Hirdetés

CES 2019: önmagát feltekerő OLED TV-t prezentált az LG

Ritkán látni olyan innovatív termékbemutatókat, ami után elégedetten csttintve hagyjuk el a termet - az LG most pontosan ezt csinálta.

Az LG las vegasi bemutatójának legnagyobb üdvrivalgást kiváltó terméke egyértelműen az új R sorozatba tartozó 65R9 volt, amelynek leglátványosabb eleme az elmúlt években csak prototípusként mutogatott, feltekerhető OLED panel. A 65 hüvelyk átmérőjű flexibilis kijelző egy nagyjából 1,5 méter hosszú, Dolby Atmos hangrendszert és a hátoldali – többek közt 4K felbontás melletti 120 képkocka/másodperces sebességre képes 2.1-es HDMI – csatlakozókat is magába foglaló hasábból bukkan fel, az egész folyamat nagyjából 8-10 másodpercet vesz igénybe, működését a promóciós videóban látható animációt leszámítva nem részletezték.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A panel – a hajlíthatóságot leszámítva – a tavalyi 4K HDR OLED televíziókhoz hasonlóan remek színekkel és betekintési szögekkel rendelkezik. Az új generációs Alpha α9 processzornak köszönhetően például a rendszer képes a környezeti fényviszonyokhoz képest szabályozni a fényerőt és a színtónusokat, valamint virtuális térhangzást létrehozni.

A képernyő teljes egészét láttató, úgynevezett Full View álláson kívül elérhető a Line View mód is, amelynél csak nagyjából a teljes képméret negyede látszik. Ebben a módban lehetőségünk van például megjeleníteni az órát, a telefonunkon tárolt fotókból összeállított diavetítést elindítani, vagy pedig a zenehallgatás közben aktiválható Mood Mode segítségével a hallgatott muzsika ritmusára váltakozó effektekben is gyönyörködhetünk.

Az LG 65R9 várhatóan az év második felében válik elérhetővé, egyelőre ismeretlen áron, de valószínűleg nem a műszaki áruházak alsó polcain fogunk találkozni vele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés