Hirdetés

CES 2019: D-Link újdonságok mesh-sel

Az idén érkező EXO családtagok a könnyű beállítás mellett beépített, a McAfee-tól származó védelemmel is rendelkeznek.

Nemrég döntött a Wi-Fi Alliance arról, hogy a megszokott „betűs” elnevezést leegyszerűsítve próbálja meg a Wi-Fi technológia fokozatait érthetőbbé tenni. Elbúcsúzhatunk tehát az IEEE 802.11n/ac/ax megnevezésektől, helyette pedig jön a Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 és Wi-Fi 6. Ennek első jeleit a CES-en láthattuk, ahol a gyártók nagy igyekezettel nyomtatták rá mindenre, hogy új termékeik már Wi-Fi 5 vagy éppen 6 képesek – csak éppen a jelenlévő szakértők beszéltek következetesen IEEE 802.11ac-ról és 802.11ax-ról.


[+]

Így volt ez a D-Linknél is, ahol az idén megjelenő, öt tagot számláló új EXO routercsaládot mutatták be, amelyet két repeater egészít ki. A família AC1300-tól indul és AC3000-ig terjedő sebességet kínál, extraként pedig mesh funkciókat, Alexa/Google Assistant kompatibilitást, valamint McAfee-féle, a normál kliensekre kettő, az IoT eszközökre öt évig ingyenes védelmet hoznak a második negyedévben, méghozzá 80-tól 200 dollárig terjedő áron.


[+]

A hálózati eszközökkel is foglalkozók nagy lehetősége idén az 5G, és ez látható a kiállításon is, hiszen elég sok 5G-s router, illetve más eszköz került ki a standokra. A D-Link esetében még egy díjat is sikerült bezsebelni a DWR-2010-zel, amely egy 5G vevővel, illetve Zigbee/Z-wave központtal kombinált, mesh-képes router, a könnyű kezelhetőség érdekében BLE adapterrel. A készülékből tényleg nem spóroltak ki semmit, hiszen van rajta négy gigabites, valamint egy 2,5 Gbps-os Ethernet port, egy 1 Gbps-os WAN aljzat, támogatja az IEEE 802.11n/ac/ax szabványokat (utóbbiak esetében 2x2 és 4x4 is működik).

A DWR-2010 érkezését szintén a második negyedévre teszi a D-Link, de persze tudását teljesen kihasználni csak működő 5G-s hálózatnál lehet majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés