Hirdetés

CES 2017: kezdődik a nanocella – kvantumpont háború

Az LG Super UHD LCD tévéit a korábbinál szebb, tisztább, gazdagabb színeket biztosító technolóiával látják el.

Az LG amellett, hogy óriási energiákat mozgósít az OLED kijelzők folyamatos fejlesztése érdekében, az LCD technológiát sem hanyagolja. Ezt tökéletesen alátámasztja, hogy a cég a 2017-es csúcskategóriás folyadékkristályos modelljeit, tehát a Super UHD televíziókat ellátja egy új eljárással, amely a képminőség további javítására szolgál.

Nanocellás LG Super UHD tévék
Nanocellás LG Super UHD tévék [+]

A vállalat egy speciális rétegen helyezte el, méghozzá az úgynevezett nanocellákat, amelyek nagyjából hasonló feladatot látnak el, mint a kvantumpontok. A pontos működési elvről egyelőre még nem szolgált konkrét információkkal a gyártó, de azt azért elmondták, hogy így minden korábbinál tisztább, valósághűbb és gazdagabb árnyalatok megteremtése válik lehetségessé. Ezáltal pedig a nanocellás tévéik jobb képminőséget produkálnak, mint a rivális gyártók kvantumpontos megoldásai. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy egy új rivalizálás kezdődhet az idei évben a két eljárás között.

LG Nanocell
LG Nanocell [+]

Az LG emellett azt is bejelentette, hogy a felső kategóriás televíziói megkapják az új professzionális profilt (Technicolour Expert Mode) is, amelyet a gyártó a Technicolorral együtt fejlesztett ki, és használata az egyes tónusok igen precíz beállítását szavatolja. Az SJ9500, SJ8500 és SJ8000 sorozatba tartozó, Super UHD készülékek támogatják HDR10 és Dolby Vision HDR szabványokat, illetve a 4K HDR tartalomszolgáltatást biztosító Hybrid Log Gamma technológia használatát is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés