Hirdetés

CES 2015: hajlítható és ULED 2.0 tévék a Hisense-nél

Úgy tűnik, a tévépiacon egyre komolyabban kell venni a kínai Hisense-t is, hiszen látszólag Viharos gyorsasággal zárkózik fel a nagy koreai gyártókra. Az idei CES-en több terméket is kiállítottak, amelyek érdekesség számba mentek.


[+]

Ám hozzá kell tennünk gyorsan, hogy legújabb durranásukat, a VIDAA Max 100" Laser Cinema TV-t a nagyközönség számára nem mutatták meg, így a standbejáráskor nem találkozhattunk vele, így képet készíteni és véleményt sem tudunk róla formálni. Azt viszont megjegyeznénk az újdonság kapcsán, hogy a név egy kissé félrevezető, ugyanis nem olyasmi megoldásról van szó, mint amit a Mitsubishi futtatott "lézertévé" néven, hanem egy ultrarövid vetítési távolságú Full HD DLP projektor, ami lézer fényforrást használ, így 25 000 óra élettartamot kínál, és viszonylag kis mérete pedig lehetővé teszi a hordozhatóságot is.

Visszatérve a standon látottakra, a vállalat kiállította ULED és ULED 2.0-s tévéit. Az ULED nem újdonság, hiszen ezt a kvantumpontos, széles színteret kínáló megoldást már tavaly bemutatta a vállalat, ám most egy új szintre léptek: bevezették a 120 Hz-es, elmosódás csökkentéséért felelős továbbfejlesztett SMR 1440-nel ellátott, HDR-t kínáló ULED 2.0 technológiát, ami az eddigieknél jóval magasabb kontrasztarányt kínál.


[+]

Látható volt még a standon a prototípus hajlítható Hisense UHD tévé is, ami már az említett ULED 2.0 technológiára épül és 1200 cd/m² fényerősségre képes, miközben kontrasztaránya (local dimming segítségével) 160 000 000:1-hez értéket is elérheti.


[+]

A további látnivalókat az alábbi képeken foglaltuk össze:


Egy kis móka az ULED tévéken [+]

Hisense expansion kit: hardveres és szoftveres frissítési lehetőség külső dobozban
Hisense expansion kit: hardveres és szoftveres frissítési lehetőség külső dobozban [+]

Azóta történt

Hirdetés