Hirdetés

CES 2015: felfrissül a Zotac ZBOX Pico sorozat

A Zotac a ZBOX Pico sorozatban rendkívül apró, 115,5 x 66 x 19,2 mm-es házba költöztet teljes PC-ket. Persze itt nem kell erőgépekre gondolni, de ettől még jó a koncepció. Ugyanakkor a PI320-as modell esetében nem volt mindenki maradéktalanul elégedett, de a gyártó úgy gondolta, hogy a visszajelzéseknek eleget téve megérheti a 330-as modell, amelyből rögtön kettő is születik.

Az újdonságok az előd lényegét, vagyis az apró méretet nem veszítik el, viszont az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth, a HDMI, az SD memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó, valamint a három USB port mellé került egy mini DisplayPort is amolyan extraként. Úgy tudjuk, hogy ezt sokan kérték és beépíteni sem volt nehéz, tehát a Zotac engedett az igényeknek. Természetesen az adattárolásról most is eMMC-s SSD gondoskodik a PA330-as modell esetében 32, míg a PI330-asnál 64 GB-os kapacitással.

A fentiekből már sejthető, hogy a Zotac most két modellt is készít. A PA330 a multimédiára tervezett megoldás, így AMD Micro-6400T SoC APU-t használ négy darab Puma+ processzormaggal, illetve egy GCN archiktetúrára épülő Radeon R3 sorozatú IGP-vel. Az 1333 MHz-es DDRL szabványú rendszermemória mérete 2 GB lesz, továbbá a vezetékes hálózati kapcsolat gigabites.

A PI330-as opció egy munkára szánt megoldás. Benne Intel Atom Z3775D SoC található négy darab Silvermont processzormaggal és Gen7+ archiktetúrára épülő HD Graphics sorozatú IGP-vel. Az 1066 MHz-es LPDDR3 szabványú rendszermemória mérete alapkiépítésben 2 GB lesz, de kérhető 4 GB-os modell is, továbbá a vezetékes hálózati kapcsolat sem marad le, de nem gigabites, hanem 10/100-as a beépített vezérlő.

Megtudtuk, hogy a termékek a binges Windows 8.1-es operációs rendszerrel érkeznek, de a Zotac kiemelte, hogy a PA330-as modell biztosan kap terméktámogatást a később érkező Windows 10-hez is, erről ugyanis az AMD már biztosította a vállalatot. A PI330-as modell esetében a Windows 10 egyelőre kérdéses, így most még nem jegyzik úgy, hogy támogatja a Microsoft új operációs rendszerét, ugyanakkor ez később még megváltozhat, de ez nem rajtuk, hanem az Intel döntésén múlik.

A ZBOX Pico PA330 és PI330-as modellek ára még nem végleges, de 150-250 dollár közötti árcédulára van kilátás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés