Hirdetés

CES 2013: Corsair újdonságok vegyesen

A Corsair sem maradt le az idei CES rendezvényről, ahol számos új terméket mutattak be. A vállalat bár már nem csak a memóriákra koncentrál, azért sokan erről az oldaláról kedvelték meg a céget, így nem voltak restek bemutatni egy Dominator Platinum Light Bar nevű csomagot. A Dominator Platinum sorozat memóriáihoz tartozó kiegészítő lényegében csak díszítésre való. Felcsavarozás előtt ki kell választani, hogy kék vagy fehér színű világításra van szükségünk, majd rá is lehet szerelni az újdonságot a memóriákra. Egy csomagban két díszítőelem található, vagyis két memóriamodulhoz elég.

Corsair Dominator Platinum Light Bar
Corsair Dominator Platinum Light Bar [+]

Kicsit komolyabb vizekre evezve az adattárolásra is gondolt a Corsair. Bemutatkoztak ugyanis a Voyager Air nevű NAS-ok. Az otthoni igényekre szabott hálózati adattárolók 0,5 és 1 TB-os kapacitással lesznek elérhetők, és kaptak újratölthető akkumulátort, IEEE 802.11bg/n-es Wi-Fi és gigabites Ethernet vezérlőt, valamint USB 3.0-s portot is. Az újdonságok direkten csatlakoztathatók a PC-khez és a Mac gépekhez, ám utóbbi esetben a használat megkezdése előtt le kell formázni a beépített merevlemezt, ha szükséges a Time Machine-nel való kompatibilitás. Jár hozzájuk egy Android és iOS alkalmazás, amellyel elérhető a tartalmuk az ultramobil eszközökről is. Természetesen médiaszerverként is üzemképesek, így az otthoni szórakoztató elektronikai termékek többségével is kapcsolatot tudnak teremteni.

Corsair Voyager Air
Corsair Voyager Air [+]

A Corsair Voyager Air 500 GB-os és 1 TB-os változata rendre 180 és 220 dollárért lesz elérhető a legkülönfélébb színekben.

A vállalat mindig is híres volt a Flash Voyager pendrive-okról, így most itt a sorozat GT Turbo jelzésű verziója, ami a valaha készített leggyorsabb pendrive is egyben. Az USB 3.0-s interfészre köthető újdonság 32, 64 és 128 GB-os kapacitás mellett érhető el, az írási és olvasási tempója pedig rendre 235, illetve 260 MB/s.

Corsair Flash Voyager GT Turbo
Corsair Flash Voyager GT Turbo

A vállalat a kicsúsztatható USB csatlakozóval rendelkező Flash Voyager GT Turbo modellekre öt év garanciát vállal, az ajánlott fogyasztói áruk pedig a kapacitástól függően 50, 90 és 180 dollár.

Végül a beviteli eszközökről sem feledkezett meg a cég. A billentyűzetek piacát a Vengeance K95 nevű termék támadja, mely a K90-es megoldás közvetlen leszármazottjának tekinthető. A játékosokat megcélzó vezetékes klaviatúra Cherry MX Red mechanikus kapcsolókat használ, ami manapság már elvárásnak tekinthető egy drágább billentyűzettől.

Corsair Vengeance K95
Corsair Vengeance K95 [+]

A termék háttérvilágítása gombnyomásra ki- és bekapcsolható, illetve az intenzitása négy szint erejéig változtatható. A 18 darab makrobillentyű funkcióit menet közben is be lehet állítani, de akár a háttérben futó szoftverrel is megoldható a kalibrálás. Az egyes játékokhoz szabott profilok a termék saját memóriájába is elmenthetők, így azokat bármilyen PC-n elő lehet hozni. A 150 dolláros árcédulával érkező Vengeance K95 természetesen anti-ghosting technológiát is használ, mely 20 billentyű egyidejű leütését is képes kezelni.

A játékosok új egereket is kapnak. A Vengeance M95 és M65 jelzésű termékek ergonomikus alumíniumvázba burkolóznak, és az Avago Technologies ADNS-9800 LaserStream nevű lézeres szenzort használják, ami 8200 dpi-s felbontással pásztázza az adott felületet. Utóbbi érték természetesen egyénileg paraméterezhető, akár menet közben is.

Corsair Vengeance M65
Corsair Vengeance M65 [+]

A Vengeance M65 elsősorban az akcióra kihegyezett játékokhoz ajánlott, hiszen tartalmaz egy úgynevezett Sniper gombot. A vállalat megfigyelte, hogy a legtöbb játékos heves akció közben magas felbontással játszik, de ez nem feltétlen ideális a precíz célzáshoz, így a Sniper gomb megnyomásával, a lézeres szenzor egy magas precizitású módba vált, amivel aztán bátran lehet osztani a fejlövéseket.

Corsair Vengeance M95
Corsair Vengeance M95 [+]

A Vengeance M95 inkább az MMO-k szempontjából közelíti meg a piacot, így nem meglepő, hogy 15 programozható gomb kapott helyet rajta, a makrókat pedig a saját memóriájába menti.

A Corsair Vengeance M95 és M65 rendre 80 és 70 dolláros árcédulát kap, és igény szerint elérhetők zöld és fehér színnel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés