Hirdetés

CES 2012: a megszokott formátumoktól eltérő SSD-ket mutatott be a Mushkin

A Mushkin kicsit más vizekre evezett az idei CES alkalmával, ugyanis nem új 2,5"-es SSD-ket hozott az érdeklődőknek, hanem annál valamivel szokatlanabb triót kínálgat a végfelhasználóknak. A sorban az első a SATA 6 Gbps csatolófelületű 1,8"-es Chronos Go, maximum 480 GB-os tárkapacitással, mely a kis fizikai méretekkel rendelkező notebook tulajdonosok érdeklődésére tarthat számot. A Chronos Go egységek 4 kB-os blokkokon mért maximális teljesítménye 90 000 IOPS, illetve 560/525 MB/s lineáris olvasási és írási tempót diktálnak.

Mushkin Chornos Go
Mushkin Chornos Go (forrás: DailyTech) [+]

A második érdekesség az mSATA csatolófelületű, maximum 240 GB-os tárterülettel érkező Atlas. A Standard és Deluxe változatban érkező tárolók teljesítménye megegyezik a Chronos Go-éval, kivéve a Deluxe verzió lineáris írási sebességét, ami 525 helyett 535 MB/s.

Mushkin Atlas
Mushkin Atlas (forrás: DailyTech) [+]

Végül, de nem utolsósorban a PCIe x4 csatolófelületű Scorpion is felbukkant a repertoárban, melynek érkezése az idei év második felében várható. A SandForce SF-2281 chip köré épített megoldás egy moduláris felépítésű kártya, testre szabható bővítési lehetőségekkel megfejelve. Ez azt jelenti, hogy a Scorpionra helyezett foglalatok négy darab SSD modult képesek fogadni, így a felhasználó a rendelkezésre álló pénzösszegnek megfelelő ütemben bővítheti a tárkapacitást.

Mushkin Scorpion
Mushkin Scorpion (forrás: DailyTech) [+]

A Scorpion egyébiránt RAID funkciók ellátására is képes, azaz a behelyezett tárolókkal RAID 0/1/5/10/0+1/1+0 tömböket képes megvalósítani. A teljesítmény szempontjából a Scorpion igen meggyőző, a lineáris olvasási és írási sebesség legfeljebb 1500 és 1250 MB/s, míg a 4 kB-os blokkokon mért írási teljesítmény 120 000 IOPS. Az árakról sajnos nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés