Hirdetés

CeBIT 2009: a Scythe tervezői sem pihennek

A Scythe mindig is híres volt arról, hogy egészen új koncepciókkal színesíti a számítógépes hűtés iparágát. Az igazi innovációk idén ugyan elmaradtak, de az új termékek méretei esetenként extrém mértékben megnőttek.

A Godhand névre keresztelt processzorhűtő félelmetes terjedelemmel rendelkezik. A tervezők tíz hővezető csövet építettek a hatalmas kiterjedésű, alumíniumlamellákkal operáló bordába, a hűtésért pedig egy szintén tekintélyes átmérőjű ventilátor felel. Pontos adatok nem láttak napvilágot a termékről, de a vállalat biztosított mindenkit, hogy a friss versenyző nagyon halkan teszi a dolgát, ami kolosszális adottságait nézve eleve sejthető volt.


Scythe Godhand - Forrás: techPowerUP! [+]

A kiállításon fellelhető a Kama Grandcross, mely a Kama Cross jelzésű hűtő továbbfejlesztett változata. Egyszerűen fogalmazva: halkabb, nagyobb, hatékonyabb. Újdonság még a Zipang 2 és a Kabuto típusú modell, melyek alapkoncepciója, hogy az egyes hővezető csövek elkülönülő alumíniumlamellákkal dolgoznak.


Scythe Kama Grandcross - Forrás: techPowerUP! [+]

 


Scythe Zipang 2 és Kabuto [+]

Scythe Big Shuriken [+]
Forrás: techPowerUP!

A standon feltűnt a Shuriken új változata is, mely – ha a magasságát nézzük – egy picit összement, de a fejlesztők szerint az áttervezés jót tett a rendszernek, mivel összességében hatékonyabb lesz, mint elődje. A vállalat természetesen a grafikus processzorok hűtésére is kidolgozott egy robosztus megoldást, melynek a Ninja típusjelzést adta. Az új hűtő méretes alumíniumbordával és hat darab hővezető csővel működik, így a Scythe elmondása szerint nem okoz majd gondot neki egyetlen ma kapható videokártya hűtése sem, extra ventilátorokkal felszerelve pedig rendkívül jó hatásfokkal rendelkezik.


Scythe Ninja - Forrás: techPowerUP! [+]

A japán székhelyű hűtésspecialista már a tápegységek piacát is célba vette. A nemrég megjelent ChouRiki modellek mellett hamarosan bemutatkozik a Kamariki széria is. A Scythe közleménye alapján az új moduláris termékek széles kínálattal rendelkeznek majd, így mindenki megtalálhatja a rendszerének megfelelő készüléket.

 

Scythe Kamariki - Forrás: techPowerUP! [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés