Hirdetés

A hibajavításokra gyúr az ősz első Catalystja

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette a Catalyst legújabb, szeptemberi kiadását, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 11.9-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a PCI Express csatolót használó Radeon HD 2000, 3000, 4000, 5000 és 6000 szériás grafikus kártyákhoz, a Fusion APU-khoz, valamint a HD sorozatba tartozó Mobility és integrált Radeonokhoz telepíthető. Fontos megjegyezni, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem biztosított.

Az új Catalyst elsősorban a hibajavításokra koncentrál, így az egyetlen új szolgáltatás HD3D-s megjelenítés támogatása a DisplayPort kimeneten keresztül. Az AMD elsődlegesen a Samsung 750 és 950 szériás kijelzőit támogatja, de lényegében szabványos megoldásról van szó, így más megjelenítőkkel sem lehet probléma.

Az ősz első Catalyst szoftvercsomagja és a hozzá tartozó dokumentáció, valamint a legfrissebb alkalmazásprofil letölthető az AMD szerveréről. A vállalat mostantól egy detektáló alkalmazást kínál fel, mely ellenőrzi a felhasználó operációs rendszerét és hardverét, majd ahhoz engedélyezi a megfelelő driver letöltését. Az AMD ezt azért vezette be, mert korábban sok olyan hibáról érkezett panasz, melyet nem sikerült reprodukálni, de később kiderült, hogy lényegében a felhasználó töltötte le a rossz csomagot, melyben természetesen az adott operációs rendszerrel nem kompatibilis modulok nem, vagy nem jól települtek, így nyilvánvalóan hibásan működött a Catalyst. Természetesen azoknak sem kell aggódni, akik a hagyományos módon szeretnék beszerezni a meghajtót, vagy a különálló komponenseket, ez ugyanis az alábbi oldalon keresztül továbbra is megtehető. A mobil termékek esetében ezt a weboldalt érdemes használni, a Steam platformról való frissítés pedig a program Steam menüjében érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés