Hirdetés

Megjelent a nyár utolsó Catalyst meghajtója

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette a Catalyst legújabb, augusztusi kiadását, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 11.8-as verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Radeon HD 2000, 3000, 4000, 5000 és 6000 szériás grafikus kártyákhoz, a Fusion APU-khoz, valamint a HD sorozatba tartozó Mobility és integrált Radeonokhoz telepíthető. Fontos megjegyezni, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is.

Az új Catalyst a szokásos hibajavítások mellett, számos rutint frissít 3D-s teljesítmény növelése érdekében. A driver a Crysis 2 esetében engedélyezi a rajzolási parancsok többszálú végrehajtását, ami akár 10%-os sebességnövekedést eredményezhet a DirectX 11-es Radeonokon. Emellett a F.E.A.R. 3 is 8%-ot gyorsulhat a Radeon HD 5000 és 6000 szériás kártyákon, mindezt bekapcsolt élsimítás mellett. Szintén gyorsulás mérhető a Call of Duty: Black Ops című játékban, ahol a tempóelőny akár a 20%-ot is elérheti egy, illetve több DirectX 11-es GPU alkalmazása mellett. A Windows 7 és Vista operációs rendszereken aktiválható MLAA is frissült egy gyorsabb, és egyben jobb képminőséget nyújtó algoritmussal. Az AMD mérései szerint az új MLAA akár 30%-ot is gyorsulhat a 11.7-es meghajtóhoz viszonyítva.

Egy új funkció is bemutatkozott. Azok a felhasználók, akik teljes platformmal rendelkeznek, azaz a GPU mellett a CPU is az AMD-től származik, elérhetik az új Overdrive menüt. Ennek megfelelően a Catalyst már nem csak a GPU, hanem a CPU valós idejű tuningjára is használható, de fontos megjegyezni, hogy úgynevezett Black Edition processzorra van szükség, így a hagyományos termékekkel ez a funkció nem fog működni.

A nyár utolsó Catalyst szoftvercsomagja és a hozzá tartozó dokumentáció, valamint a legfrissebb alkalmazásprofil letölthető az AMD szerveréről. A mobil termékek esetében ezt a weboldalt érdemes használni, a Steam platformról való frissítés pedig a program Steam menüjében érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés