Hirdetés

Canon Pixma - jön a tavaszi kollekció

A Canon számos újdonságot jelentett be az elmúlt héten, melyek között kamerák, nyomtatók és multifunkciós készülékek egyaránt megtalálhatók. Az otthoni, kisirodai használatra szánt, tintasugaras nyomtatóművel ellátott Pixma termékek köre három új modellel gyarapodik.

A Pixma iP2600 a belépőszintű iP2500-at váltja. Elődjével szemben kihajtható papírtálcát is kapott, mely használaton kívül nem bontja meg az elegáns, minimalista vonalvezetést; ráadásul a készülék valamivel alacsonyabb is lett. Nyomtatási teljesítmény tekintetében nem hoz újat az iP2600, vagyis leggyengébb minőségben percenként 22 és 17, normál minőségben nagyjából 13 és 8 fekete-fehér, illetőleg színes A4-es oldallal készül el. Egy 10 x 15 cm-es fotóhoz mintegy 55 másodpercre van szüksége. A FINE technológia és a 2 pikoliteres tintacsöppecskék legfeljebb 4800x1200 dpi felbontást engednek meg; a printer két patronnal dolgozik, vagyis a színek nem cserélhetők külön. A készülék USB 2.0 portra csatlakoztatható, szoftvere – ahogy korábban – optimalizációs eljárásokat is tartalmaz, melyek elsősorban fényképek nyomtatásakor igyekeznek javítani a minőségen. A márciusban piacra kerülő Pixma iP2600 ajánlott ára 44 euró.

A Pixma MP830-at váltva áll szolgálatba a multifunkciós MX850, amely a termékcsalád felső szintjét képviseli. Az új modell nagy felbontású lapolvasót kapott, működése gyorsabbá vált, az USB mellett szériatartozéka a Fast Ethernet hálózati csatoló. Mind szkennelés, mind nyomtatás során igénybe vehetők a képjavító funkciók, melyekkel rossz színegyensúlyú, expozíciós hibáktól sújtott vagy egyszerűen csak kifakult fotók is szebbé tehetők. A készülékkel nem csak másolni és faxolni lehet a számítógéptől függetlenül, mivel önállóan nyomtathat PictBridge-kompatibilis kamerákról, valamint memóriakártyákról. A képek szerkesztésére ez esetben is lehetőség van, a kezelést egy színes kijelző könnyíti meg. Az MX850 márciusban kerül az üzletekbe, ajánlott ára 299 euró.

A csúcsmodell legtöbb funkciójával rendelkezik a Pixma MX7600, bár sem sebességben, sem felbontás tekintetében nem éri be azt. Mégis ez a legérdekesebb típus a három közül, mert egy új technológiát honosít meg a termékcsaládban. A pigmentreakció (PgR) azt jelenti, hogy a nyomtatás során először egy színtelen réteg kerül a papírra, így a színes tintát már nem a csupasz papírra, hanem erre a bevonatra viszik fel, amellyel az reakcióba lép. Ennek eredményeként a normál papír sem válik hullámossá, nem üt át rajta a festék, nem mosódik el, szebbek lesznek a színek, ráadásul nedvesség hatására vagy szövegkiemelő használatától sem mosódik el a nyomat. Az MX7600 ehhez a Pixma Pro9500-nál alkalmazott PGI-9 (C, M, Y és PBk) Lucia festékpatronokat fogadja, a papír előzetes bevonásához a PGI-9 színtelen tinta, dokumentumok nyomtatásához pedig a pigmentalapú PGI-7Bk patron való. A Pixma MX7600-ra áprilisig kell várni; ajánlott ára 399 euró lesz.


  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés