Hirdetés

Komoly asztali médialejátszó a Cambridge Audio műhelyéből

A prémium termékeiről ismert Cambridge Audio bejelentette, hogy augusztus végén piacra lép egy topkategóriás asztali lejátszóval, a már Magyarországon is előrendelhető, 409 000 forintba kerülő CXU személyében.

Cambridge Audio CXU
Cambridge Audio CXU [+]

A DLNA kompatibilis, hálózatra is csatlakoztatható modell rendelkezik optikai meghajtóval, amely többek között a 3D Blu-ray korongok kezelését is szavatolja. Emellett természetesen az USB porton keresztül csatlakoztatott külső adattároló eszközről is eljuttathatóak rá a filmek, zenék, videók. A Dolby TrueHD és DTS-HD (Master Audio Essential) térhatású hangszabványok kezelését is támogató CXU audió részlegében öt darab 24 bites Wolfson WM8740 DAC chip dolgozik, amelyek a készülék kivételesen jó analóg audió kimeneteit szolgálják ki.

Cambridge Audio CXU
Cambridge Audio CXU [+]

A nagy felbontású hangformátumokkal is boldoguló készülék megkapta az  Anagram Technologies (TM) Q5 upsampling technológiáját, az integrált Darbee videóprocesszor pedig az alacsonyabb felbontású mozgóképek 4K-t közelítő felskálázására képes. Helyet kapott rajta egyebek mellett 2-2 HDMI 1.4 be- és kimenet, 3 USB csatlakozó, valamint egy-egy 7.1-es és egy sztereo RCA kimenet, S/PDIF optikai illetve koaxiális be- és kimenet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés