Hirdetés

Brutálisan erős az ARMADA XP

A Marvell bejelentette, hogy elkészült az ARMADA SoC széria XP jelzésű fejlesztése, mely az első olyan lapka a piacon, ami négy darab ARM processzormag erejét használja fel. A kisebb webszerverekbe tervezett kevesebb, mint 10 wattot fogyasztó chip, Sheeva PJ4-es központi magjai az ARMv7-es architektúrára épülnek, és 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek. A másodlagos gyorsítótár 2 MB-os, ami az ARM-os megoldások esetében meglehetősen nagy méretnek számít, de ne felejtsük el, hogy a Marvell a szervereket célozza meg az újdonsággal, ahova bizony elkél ez a mennyiség.

A 64 bites memóriavezérlő DDR2, DDR3 és DDR3L memóriákat támogat, továbbá kezeli az ECC-t is. A PCI Express 2.0-ás csatornák száma négy, amit szintén négy darab Gigabit Ethenet interfész egészít ki. További lehetőségeket nyit a 16 darab SERDES csatorna, ami PCI Express, SATA, SGMII, QSGMII és számos USB linkben teljesedhet ki.

A Marvell az ARM azon terveit erősíti, amelyek a szerverpiaccal kapcsolatosak. Bár a most bemutatkozó SoC még küzd hiányosságokkal, az igény egyértelműen megvan az alacsony fogyasztású megoldások felé, amit az ARM a jövőben tökéletesen kiszolgálhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés