Hirdetés

Befutott a Brother MFC-J220

A Brother bejelentette az MFC-J220 jelzésű, otthoni és kisirodai felhasználók igényeire szabott kompakt készülékét, mely kis helyigénnyel és könnyen kezelhető funkciókkal rendelkezik. A négy alapfunkciót kínáló eszköz gyorsan és jó minőségben, illetve költség- és energiatakarékosan dolgozik.

A sorozat legújabb tagja 33 monokróm és 27 színes lapot nyomtat percenként, továbbá rendelkezik USB interfésszel, kártyaolvasóval, valamint 100 lapos papírtálcával is. A készülék vezérlőpaneljén a funkciók egy gombnyomással elérhetőek és egyszerűen konfigurálhatóak. A nyomatok akár 6000x1200 dpi-s felbontásban is elkészíthetők, a 4,8 cm-es átmérőjű színes LCD kijelzőn pedig lehetőség van a fényképek előzetes megtekintésére és szerkesztésére. A megjelenítőn nemcsak a beállítások végezhetők el, de olyan információk is lekérhetőek, mint a készülék memóriájának vagy tintapatronjainak állapota. A kijelző nyelve és háttérvilágítása természetesen külön szabályozható. A négy alapfunkció közötti átváltásban újdonság, hogy megadható az utolsó munkamenet utáni fax üzemmódra történő beállítás. Ezenkívül a jelszóval működő TX Lock lehetőséget nyújt a jogosulatlan felhasználók kizárására, így aktiválásával a vezérlőpanel lezárul, és az alapfunkciók nem érhetőek el.

A PhotoCapture Center funkció beállításaival a fényképeket akár keret nélkül, a színek kiemelésével, normál és finomabb minőségben, illetve a dátum megjelenítésével is ki lehet nyomtatni. A gyártó emellett még a Reallusion FaceFilter Studio szoftvert is biztosítja a termékhez. A készülék támogatja a digitális fényképezőgépek által használt DPOF formátumot, amely lehetővé teszi az egyéni nyomtatási információk (másolatok száma, papírméret, kép címe, kép tájolása, stb.) regisztrálását a memóriakártyára, így a kiválasztott képek egyszerűen kinyomtathatók a kártya készülékbe helyezését követően. A JPG képek nyomtatásához a számítógép külön bekapcsolására sincs szükség.


[+]

A síkágyas szkenner akár 19200x19200 dpi-s (interpolált) és 2400x1200 dpi-s (optikai) felbontásban is dolgozik, a sebesség pedig 3,34 másodperc monokróm és 4,83 másodperc színes oldalak esetén. A közvetlen szkennelés USB-re és médiakártyára történhet JPEG, PDF vagy TIFF formátumban. A szkennelés gomb használatával a kártya mellett képbe, fájlba és e-mail-be is beolvasható a dokumentum. A különböző másolási beállítások között megtalálható az N az egyben másolás, amellyel kettő vagy négy oldalnyi anyag kicsinyíthető egy oldalra, a poszternyomtatással pedig 3x3 oldalra nagyítható egy dokumentum. A másolási beállítás megváltoztatásával kiválasztható a gyors és kevesebb tintahasználatú, a normál vagy a finom minőségű másolás, illetve a színtelítettség is módosítható a világosabb és sötétebb tónuseltérések javításához.

A faxbeállítások között praktikus tulajdonság a PC-Fax küldési lehetőség, amellyel a fax külön kinyomtatása nélkül indítható a küldés, egyszerre akár 90 különböző számra. A kontraszt, felbontás és méret a faxok esetében is tetszőlegesen beállítható. Ha gyors faxolásra van szükség, akkor az a RealTime küldéssel, várakozási idő nélkül megoldható. A beérkezett és fogadott faxokról előre beállítható időközönként (akár 24 óránként vagy 7 naponta) kinyomtatott lista érkezik. A gyakran használt másolási, szkennelési és nyomtatási beállítások elmenthetők és alapértelmezetté tehetők, mindig az aktuális igények szerinti munkafolyamatokhoz igazodva. A négy különálló tintapatronnak köszönhetően elkerülhető a felesleges hulladékképződés, míg az energiatakarékos üzemmód beállításával a készülék mindössze 0,65 wattot fogyaszt. Az MFC-J220 Energy Star tanúsítvánnyal és Blue Angel minősítéssel is rendelkezik.

A Brother MFC-J220 jelzésű újdonsága már elérhető hazánkban, az ajánlott bruttó fogyasztói ára pedig 28 790 forint. A termékek regisztrálásával a 2 év garancia 2+1 évre terjeszthető ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés