Hirdetés

Megjelent a Brother HL-4140CN színes lézernyomtató

A Brother bemutatta a HL-4140CN jelzésű színes lézernyomtatót, mely kis- és középvállalkozások értékes tagja lehet. A két soros LCD kijelző melletti gombok segítik a funkciók elérését a vezérlőpanelen, így például a Secure Print, azaz a biztonságos nyomtatás közvetlenül indítható a nyomtatóról. Az USB-s adattárolóról is nyomtató készülék percenként 22 oldalt képes elkészíteni, emellett bő papírkapacitás áll rendelkezésre a 250 lapos standard és a további 500 lappal bővíthető opcionális tálcának köszönhetően, emellett a speciális médiatípusok kezelése sem akadály, hála az 50 lapos többfunkciós tálcának. A termék 128 MB memóriával rendelkezik, mely igény esetén 328 MB-ig bővíthető.

A berendezés színes oldalakat is nyomtat, sőt a színbeállítások között olyan újdonságok találhatók, mint az élénkebb szín-, vagy a javított festékrögzítési beállítás, ezzel növelve a jelentések, prezentációk, brosúrák, illetve üzleti dokumentumok minőségét. A speciális beállításokkal médiatípustól függetlenül vékonyabb, vastagabb, vagy fényes papíron egyaránt megfelelő lesz az eredmény, emellett a dokumentumokra élőfej és élőláb, illetve vízjel nyomtatása is beállítható.


[+]

A tervezők az SSL protokoll használatával a biztonságra is gondoltak. Az SSL titkosítás mellett a nyomtatási munkák PIN kóddal is védhetőek, így a nyomtatás csak akkor indul el, ha a PIN kód a számítógépen és a nyomtatón egyaránt megadásra került. Az illetéktelen felhasználók elől a Setting lock funkció beállítása nyújt védelmet, amellyel a teljes vezérlőpanel lezárható. A PCL6 és BR-Script3 emulációt kínáló készülék a 10/100-as Ethernet interfésszel megosztható erőforrássá válik a munkacsoportok számára. A költségek ellenőrzését a Secure Function Lock (biztonsági zár) segíti, amellyel akár előre meghatározható a havi nyomtatási mennyiség és a színes nyomtatási kvóta is. A BRAdmin Professional szoftverrel a hálózaton lévő összes eszköz kezelése központilag és távolról is elvégezhető, míg a BRAdmin Light menedzsmentszoftver Windows és Mac operációs rendszerekkel alkalmazható. A nyomtatópark kezelésében a webalapú menedzsment nyújt megoldást, így egy böngészőprogram használatával érhető el a készülék teljeskörű vezérlése.

A tonerek közül választható normál vagy nagytöltetű megoldás. Az előbbi hozzávetőleg 2500 fekete és 1500 színes, míg az utóbbi 4000 fekete és 3500 színes oldal kinyomtatására elég. A HL-4140CN fogyasztása az alvó és a mélyalvó funkciókkal mindössze 0,9 wattra csökken, miközben a termék tipikus energiafogyasztási értéke átlagosan 1,46 kWh/hét. A tonerek elhasználódásakor elegendő az aktuálisan kifogyott tonert cserélni a különálló toner- és dobegységnek köszönhetően.

A Brother HL-4140CN már Magyarországon is elérhető, az ajánlott fogyasztói ára 94 990 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés