Hirdetés

Hatalmas E Ink kijelzős AeroBee tabletek a Bridgestone-tól

Tokióban ma kezdődött és péntekig tart a nemzetközi Display 2011 kiállítás, ahol természetesen különböző kijelzők és az ehhez kapcsolódó technológiák kapják a főszerepet. A kiállítók között a kiváló abroncsairól ismert Bridgestone is megtalálható, ám a vállalat ezúttal az AeroBee szériás e-papír termináljaikat mutatta be.


(forrás: Akihabara News) [+]

Az AeroBee e-papír terminálok a gyártó saját technológiáján alapulnak. A készülékek a piacon elérhető legnagyobb modellek közt vannak a maguk A4-es és A3-as méretével. Ezek közül az 245 x 303 x 13 mm-es méretű és 730 grammos tömegű A4-es tablet ma mutatkozott be. A termék érintőpaneles megjelenítője 13,1”-es képátlójú, felbontása 800x600 pixeles és 4096 színt képes megjeleníteni, képfrissítési ideje pedig 1,3 másodperc laponként.


(forrás: Akihabara News) [+]

A 2.6.24-es kernelű Linux operációs rendszer fut rajta, processzorának  alapját egy 533 MHz-es ARM11 adja, memóriából 128 MB-ot kapott, háttértáraként pedig beépített 4 GB-os flashalapú meghajtó szolgál. Természetesen nem maradtak ki belőle a hálózati kapcsolatot biztosító eszközök sem, mint a Bluetooth és a Wi-Fi, de van 2.0-s USB portja és SD kártyaolvasója is.

Sajnos egyelőre nem derült ki, hogy mikor és milyen áron kerülnek forgalomba az újdonságok.

Azóta történt

Hirdetés