Hirdetés

Bővülő Power Mac-kínálat

Az Apple ma kibővítette PowerPC G5 processzorral szerelt Power Mac asztaliszámítógép-családját, és egyben csökkentette a belépő szintű modell árát. Az új Power Macben két darab 1,8 GHz-en futó processzor dolgozik.

Amint az ismert, az Apple június végén a világ leggyorsabb személyi számítógépeként harangozta be a Power Mac G5 rendszereket. És noha az IBM által gyártott, 64 bites PowerPC 970 (G5) processzorok valóban jelentős teljesítménynövekedést hoztak a Macek számára, sokan kétségbe vonták az Apple állítását. Mint kiderült, Steve Jobs vállalata vitatható módszertan alapján készített tesztekkel igyekezett igazolni elsőségét, és a független mérések szerint mind az Intel Pentium 4, mind pedig az AMD legújabb processzoraival szerelt konfigurációk nagyobb teljesítményt nyújtanak a Power Mac G5-nél -- a legtöbb alkalmazásban.

A vállalat kínálatában a mai bejelentést követően három Power Mac-konfiguráció érhető el. A belépő szintű változatért, mely egy darab 1,6 GHz-es PowerPC G5 lapkával, 256 Mbyte DDR333 SDRAM-mal és NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra videokártyával kerül forgalomba, 1799 dollárt kér a gyártó. A csúcsmodellben két 2 GHz-es PowerPC G5 processzor, 512 Mbyte DDR400 memória és Radeon 9600 Pro grafikus kártya található; ennek ára 2999 dollárra rúg.

A most bejelentett kétprocesszoros változatban 1,8 GHz-es PowerPC G5 lapkák találhatók, melyek 900 MHz-es független rendszerbuszt használnak. A processzorokat 512 Mbyte DDR400 memória szolgálja ki, egy NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra videokártya, egy 160 Gbyte kapacitású SATA merevlemez és egy DVD-R/CD-RW-meghajtó mellett. A számítógépben három darab 64 bites PCI-X slot is található.

A rendszereket az Apple immár a Mac OS X 10.3 -- korábban Panther kódnéven ismert -- operációs rendszerrel szállítja, amely támogatja a PowerPC G5 processzor új szolgáltatásait. Mindhárom modell már jelenleg is hozzáférhető a vállalat online boltjában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés