Hirdetés

Böngészőből is elérhető lesz a Project xCloud

A Microsoft felhőalapú játékszolgáltatása ezzel a lépéssel az Apple eszközök bevételére készülne fel.

A Microsoft az előző év őszén kínálta fel az Xbox Game Pass Ultimate részeként a felhőalapú játékszolgáltatását, amely egyelőre Android operációs rendszerre érhető el, de a cég már javában teszteli a PC-s klienset.

A The Verge azonban úgy tudja, hogy lesz a rendszernek webes felülete is, ami szimplán a böngészőkön keresztül működik. A jelenlegi adatok szerint a Microsoft a Windows 10-hez való Xbox applikációhoz csomagolná ezt a lehetőséget, és a Chromium-alapú böngészőkkel működne, mint például a Google Chrome vagy a Microsoft Edge. Ebből a szempontból az xCloud nagyon hasonlítana a Stadiára.

(forrás: The Verge) [+]

Természetesen a webes hozzáférés első körben csak egy előzetes funkció lenne, amit ki lehet majd próbálni, előreláthatólag tavasszal, és később majd ténylegesen élesedik a rendszer. A fő cél minden bizonnyal az Apple alkalmazásboltjának megkerülése, amire csak webes formában van lehetőség. A PC-s réteg lényegében belőné az xCloud működését a böngészők szintjén, majd lehet is vinni a szolgáltatást az Apple eszközeire webapplikációként.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés