Hirdetés

Bluetooth interfészen kommunikál a Razer új fejhallgatója

A most bemutatott Razer Opus hosszú üzemidejével és aktív zajszűrésével inkább utazásra, mintsem játékra lett tervezve.

A Razer szeret lifestyle brandként hivatkozni magára, palettájukon mégis inkább a gamer eszközök vannak többségben, ritkán kapunk olyan új terméket tőlük, melynek nem a játékosok az elsődleges célcsoportja. Nagyon megörültünk, mikor megláttuk a most bejelentett Opus vezeték nélküli fejhallgatóról szóló sajtóközleményt, hiszen a termékoldal átböngészése után arra jutottunk, hogy nem is egy rossz termékről van szó, az árcédulán viszont sajnos a márkától megszokott módon elég magas összeg szerepel.


[+]

A THX minősítésű, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló fejhallgató műanyag háza két darab 40 milliméteres drivert rejt, amelynek specifikációi nem ismertek, mindössze annyit tudunk róluk, hogy 20 és 20 000 Hz közötti frekvenciatartománnyal rendelkeznek, ezt azonban szinte minden hasonló eszközre ráírják, így nem lettünk sokkal okosabbak. Többet írnak azonban a zajszűrésről, amely nem csupán passzív módon van jelen a műbőr borítású fülpárnák "személyében", hanem aktív megoldás (ANC) is került a motyóba.


[+]

A rendszer összesen négy mikrofon segítségével gyűjti a környezeti zajokat, hogy aztán ellentétes frekvenciájú hangokkal megpróbálja azokat megszüntetni, de igény esetén a zajszűrés gombját hosszan lenyomva akár fel is erősíthetjük a külvilág hangjait, ami – a gyártó példájánál maradva – az úton való átkelés közben jöhet majd jól.


[+]

A négy ANC mikrofon mellett két beszélgetésre szolgáló mikrofont is találunk a fejhallgatón, a zene vagy a telefonhívás vezérlése pedig a házon elhelyezett multifunkciós, illetve hangerőszabályzó gombokkal lehetséges. A fejhallgató levétele és ismételt felhelyezése egyébként szintén megállítja, illetve újraindítja a hallgatott anyagot, ez a funkció pedig nem csak kényelem, de üzemidő szempontjából is hasznos lehet, elvégre nem megy feleslegesen a zene, mikor nem halljuk, így ritkábban kell majd tölteni a gyártó állítása szerint 25 órányi működésre képes beépített akkumulátort.


[+]

A jack kábelt, a repülőgépeken hasznos dupla jack adaptert, az USB Type-C töltőkábelt, az USB Type-A–Type-C adaptert, a párnázott védőtokot, valamint természetesen a Razer Opus fejhallgatót tartalmazó csomagot már meg is rendelhetjük a gyártó webáruházából, 200 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés