Hirdetés

Digitális szivárgásmérővel jelentkezett a Bitspower

A tajvaniak egy biciklipumpa, egy nyomásmérő, illetve egy kijelző ügyes ötvözésével hozták létre új terméküket.

Két és fél éve az EKWB lépte meg, hogy piacra dobta saját szivárgásmérőjét, most pedig a Bitspower mérnökeiben fogalmazódott meg ugyanez a gondolat, ráadásul egy kicsit tovább is gondolták a koncepciót.


[+]

Működési elvét tekintve persze nincs sok különbség a két gyártó terméke között, a fantáziátlanul csak Bitspower Digital Leak Detector névre keresztelt műszert ugyanúgy a hűtőfolyadék betöltése előtt kell a rendszerünkhöz csatlakoztatni egy negyedhüvelykes csőcsatlakozó segítségével, mint az EK terméke esetében, ám itt már a hardver részét képezi az a pumpa, amivel nyomás alá helyezhetjük a kész (vagy annak gondolt) vízhűtésünket. Az aktuális nyomást egy digitális kijelzőn olvashatjuk le PSI, kPa, bar vagy kg/cm² mértékegységek formájában, ha pedig az érték 5 perc elteltével sem változik, biztosra vehetjük, hogy a rendszert szivárgásmentesre sikerült építenünk.

A 3 voltos CR1220 elemmel működő újdonságot a gyártó weboldala elérhetőnek jelöli, így valószínűleg hamarosan egyéb webáruházakban is elterjedhet majd. A fejlesztés vételára 1200 tajvani dollár, ami nagyjából 14 000 forintnak felel meg.

Előzmények

Hirdetés