Hirdetés

BitFenix Shinobi XL ház – a doppingolt harcos

A 2011 áprilisában bemutatott Shinobi a BitFenix egyik legsikeresebb házuknak bizonyult, ezért nem meglepő, hogy a modell idén kap egy nagyobb testvért. Sokan azt kívánták a gyártótól, hogy készítsen egy hasonlóan stílusos házat, de teljes méretű torony kivitelben, hogy a legnagyobb konfigurációk is elférjenek benne. Most úgy tűnik, a felhasználók álma valóra vált, ugyanis hamarosan érkezik a Shinobi XL.


[+]

Szerencsére a névvel együtt a minimalista, szimmetrikus designt is örökölte az utód – kár is lett volna hozzányúlni, ez az egyik legnagyobb fegyvere. Sehol semmi csicsa, a teljesen szögletes és sík formákat csupán a két oldalán végighúzódó szellőzőrések törik meg. Előlapján egy logón és az öt darab 5,25”-es meghajtóhelyen kívül semmi nem látható, valóban olyan egyszerű, amilyen csak lehet. Az I/O panel a ház tetején kapott helyet, és a szokásos gombok, valamint hangcsatlakozók mellett 4 darab USB 3.0-s port és egy úgynevezett SuperCharge USB található, mely 2,5 amperrel lényegesen gyorsabban feltölti a különböző mobil eszközöket, mint egy hagyományos USB aljzat.


[+]

Az oldallap is csak egy hatalmas sík felület, nem ablakos, de ez sokaknak inkább előny, mint hátrány. Belterében katonás rend és hatalmas tér fogadja a beköltözi vágyó hardvereket. A ház konkrétan XL-ATX alaplapokat is gond nélkül befogad. A FlexCage fantázianevű merevlemezkeretek fiókos elrendezés kaptak, és összesen 7 darab 2,5/3,5”-es adattároló rögzíthető segítségükkel, ezenkívül egy 5,25”-es beépítőkeret is a csomag része még egy SSD/HDD beszereléséhez. A FlexCage érdekessége, hogy párhuzamosan és 90 fokban kifordítva is állhat a házban. Erről mindenki kényelmi és légáramlási tényezőket figyelembe véve maga dönthet. Kerettel együtt maximum 377 mm hosszú kártyák férnek be, ezt kiszerelve pedig ez a tér 492 mm-re növelhető.


[+]

Az alaplaptálca is kifogástalan, a méretes, processzor mögötti szerelőablak körül számos gumiajtós kábelbújtató tobzódik, valamint a tálca mögött 3 cm van az oldallapig, ahová kényelmesen mindenféle használatos és használaton kívüli kábel elrejthető.


[+]

A hűtést sem bízták a véletlenre a tervezők. A termékben gyárilag egy elülső 230 mm-es, egy hátsó 120 mm-es és egy felső, szintén 230 mm-es ventilátor végzi a szellőztetést, mely további egységekkel rugalmasan bővíthető. A legkülönfélébb vízhűtéses konfigurációkra is felkészítették a házat, így felülre valamint a termék elejébe egy tripla (360 mm-es), míg az aljába egy dupla (240 mm-es) radiátor szerelhető, a mély kábelcsatornának köszönhetően pedig a vízhűtés tömlői akár a tálca mögött is tekergőzhetnek.

A BitFenix Shinobi XL megjelenése márciusban várható, az ára pedig 139 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés