Hirdetés

A Biostar TZ77XE4 alaplapja már várja az Ivy Bridge APU-kat

A Biostar a mai napon bejelentette hamarosan érkező alaplapját, azaz a TZ77XE4-et, ami már az Intel Z77-es vezérlője köré építkezik. Ez a lapkakészlet nyújtja jelenleg a legtöbbet egy LGA1155-ös foglalatú konfiguráció számára, ráadásul a második generációs Intel Core processzorok (Sandy Bridge) mellett már a nem is olyan távoli jövőben rajtoló Ivy Bridge APU-kat is gond nélkül fogadja. Szintén a lapka érdeme, hogy az USB 3.0-s szabvány natív támogatása mellett a Smart Response Technology (SRT) megoldást is ismeri, mely az Intel saját gyorsítótár variációja, ami egy aránylag kisméretű SSD-t mozgósít a feladatra.


[+]

A TZ77XE4 megjelenése rendben van, a nyomtatott áramköri lap és az alkatrészek jelentős része fekete színű, csupán a chipkészlet és a CPU körüli hűtőbordák teteje kapott némi pirosas-narancssárgás festést, megtörve az egyhangúságot. Az alaplap 13 fázisú táplálást kapott, ami jó szolgálatot tehet, hiszen a Z77 támogatja a tuningot. A 3 darab x16-os PCI Express 3.0-s bővítősínekkel bármilyen NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX grafikus alrendszer felépíthető, bár a csatornák maximális száma 16 lehet, amire azért érdemes figyelni. Ezenkívül két hagyományos PCI és egy x1-es PCI Express csatoló fogadja a további bővítőkártyákat.


[+]

A négy memóriafoglalatba összesen 32 GB DDR3 szabványú memória illeszthető, adattárolókat pedig 4 darab 3 Gbps-os és 4 darab 6 Gbps-os SATA csatlakozó fogad, melyek RAID 0, 1, 5 és 10 tömbbe szervezhetők.

A hátlapi kivezetések között minden elvárható csatlakozó megtalálható, sőt, a videós részleg abszolút teljes körű: DVI, HDMI, D-Sub és DisplayPort is található a terméken. Ezenkívül egy PS/2, 4 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 és egy kombinált USB/eSATA port, egy Gigabit Ethernet aljzat és a szokásos hangcsatlakozók sorakoznak.

Pontos megjelenési dátumról, illetve a vételárról a hivatalos sajtóközlemény nem ejtett szót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés