Billentyűzeten dolgozik a OnePlus

A telefonok és a televíziók után jönnek a klaviatúrák? A Keychronnal közösen készülő eszköz jövő februárban érkezhet.

A OnePlus, akit eddig okostelefonokról és tévékről ismerünk, hamarosan a billentyűzetek piacán is népszerű szereplővé válhat, már amennyiben bejön a vállalat friss terve. A cég még december elején indított el egy új „platformot” OnePlus Featuring néven, melynek célja a felhasználókkal közösen „tervezett” újdonságok piacra dobása lenne. Tulajdonképpen egyfajta, a cég által üzemeltetett crowdsourcing megoldásról van szó, és ennek első eredménye egy mechanikus billentyűzet lett, melyet a Keychron nevű gyártó fog készíteni a OnePlus által megadott specifikációk alapján. A megjelenés februárra, a tömeges elérhetőség pedig március-április könyékére várható, első körben valószínűleg az USA-ban.

Amit a konkrét termékről tudni lehet, az az, hogy fő részei alumíniumból készülnek, kiosztása pedig a a MacBookéhoz hasonlít majd – ugyanakkor természetesen a billentyűzet más operációs rendszerekkel is jól működik majd, köszönhetően többek között a nyílt forráskódú QMK firmware-nek is, melyet a VIA appjával lehet majd testre szabni, makrókat készíteni és akár a világítást is módosítani. Az hardver esetében ezt természetesen cserélhető kupakok teszik majd lehetővé.

A további részletek egyelőre nem teljesen tisztázottak még, de a Keychron – mely kedveli az alumínium testtel és dupla csillapítással ellátott megoldásokat – mindenesetre kínál PBT és „normál” kupakokat is, dye-sub és duplán fröccsöntött kivitelben, kapcsolóként pedig Gateron és Kailh termékeket is használ, így ezek a OnePro klaviatúráján is visszaköszönhetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés