Hirdetés

Bemutatta Skylake processzoros számítógépeit a Fujitsu

Fellebbentette a fátylat legújabb, hatodik generációs Core i processzorral szerelt termékeinek első hullámáról a Fujitsu. A főként vállalati felhasználókra koncentráló cég notebookjai közül a legnagyobb részt kitevő, E családban újítottak, amiből nemes egyszerűséggel kihagyták a korábbi, Broadwell megoldásokat, így éppen időszerű volt már a sorozat frissítése. A prémium E7-es és középkategóriás E5-ös vonal külsőre nem változott, megtartották a strapabíró vázat és az olyan, vállalati környezetben jól kihasználható extrákat, mint a teljes modellcsaládban azonos alaplap, BIOS és meghajtók, vagy a csereszabatos akku és dokkoló, illetve a merevlemezre vagy második akkura cserélhető optikai meghajtó, ami csökkenti a gépek rendszerbe állításához szükséges időt és technikai ráfordítást.

A csúcs Lifebook E7 családban ezúttal is 13,3 hüvelykes (E736), 14 hüvelykes (E746) és 15,6 hüvelykes (E756) modellt találunk, mindegyikbe alacsony fogyasztású, tehát U utótagos, kétmagos Core i3, i5 és i7 processzorokat szerelnek két memóriafoglalat társaságában, amibe akár 32 GB DDR4 RAM is telepíthető. Az alap képernyőfelbontás a szokásos 1366x768 pixel, de minden méretben választhatunk Full HD-t is, az E736 esetében IGZO panellel, természetesen mindkettőt matt felülettel. Az adattárolók szerepét 500 GB-os HDD-k és többféle SSD tölti be, akár 512 GB-os modellt is választhatunk, és ugye ott a második tár lehetősége az optikai meghajtó helyén. Ezt a legkisebb, 13,3 hüvelykes modellből sem hagytak ki, aminek súlya 1,6 kilogrammról indul. Akkumulátor terén is jól állnak a Skylake-alapú újdonságok, a friss, 77 wattórás hatcellással átlagosan 25%-os üzemidő-növekedést értek el az elődmodellhez képest.


[+]

A középkategóriás Lifebook E5 család ezúttal is valamivel szerényebb külsőt kapott, elhagyták a magnéziumötvözet fedelet, ami az E7 privilégiuma, de a hardveres beltartalom tisztességes. A 14 hüvelykes E546 és a 15,6 hüvelykes E556 esetében a takarékos i3, i5 és i7 processzorok mellett feltűnt az olcsó Celeron 3855U is, ami szintén Skylake architektúrás. Kijelzőből itt is van Full HD felbontású opció az alap 1366x768 mellett, és ugyanúgy SSD-ből találunk többet az adattárak kínálatában. Szintén átlagon felüli a hatcellás akkumulátor kapacitása, 72 wattóra, de sajnos az optikai meghajtó helyére nem tehetünk második áramforrást vagy adattárat.

Asztali vonalon a kínálat egyszerűsítésén és a méret csökkentésén dolgozik a Fujitsu. Bemutatkozott a tízliteres térfogatú Esprimo D család, mely a valamivel nagyobb Esprimo E-t és a kisebb Esprimo C-t váltja. Ezekbe a gépekbe a torony formátumú Esprimo P típushoz hasonlóan 65 wattos TDP értékkel bíró, hatodik generációs Core i3, i5 és i7 központi egység kerül, de rendelhetőek Pentium G4000-es és Celeron G3000-es lapkákkal is. A kompakt, kevesebb mint másfél literes Esprimo Q mini PC-k és az Esprimo X all-in-one termékek T utótagos, 35 wattos TDP értékű Skylake processzorokat kapnak, de ezek között is akad elég combos, négymagos, nyolcszálas, 3 GHz-et meghaladó maximális órajelű.


[+]

Az Esprimo modellek érdekes újdonsága, hogy immár 94%-os hatásfokra képes táppal is rendelhetőek, aminek köszönhetően a modern Fujitsu asztali PC-k akár 40%-kal kevesebb áramot fogyasztanak egy átlagos, 4 éves irodai számítógépnél. Szintén a takarékosság jegyében fejlesztették ki a Low Power Active módot, ami leginkább az okostelefonok kikapcsolt kijelzős, de telefonhívásra vagy bármi egyéb külső hatásra felébredő üzemmódjához hasonlítható. Ilyenkor kevesebb áramot fogyasztanak az Esprimo számítógépek, de az alvással ellentétben azonnal használatra készek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés