Hirdetés

Megérkezett a vezetékmentes Razer Basilisk fapados variánsa

Előző generációs komponensek, kevesebb gomb, szimpla görgő, szerényebb RGB, akkumulátor helyett elem és alacsonyabb ár.

A Razer az utóbbi évben eléggé felfrissítette a kínálatát az egerek ügyében, hiszen effektíve minden kurrens modellje megkapta a konkurencia miatt elmaradhatatlan ráncfelvarrást, és most a Basilisk nevezetű fiókájának készítette el a legújabb, úgymond "jóárasított" verzióját, a Basilisk V3 X HyperSpeedet.


[+]

A szigorúan jobbkezes, 7+2 gombos rágcsáló formája, illetve 130,1 mm-es hossza, 75,1 mm-es szélessége és 42,5 mm-es magassága maradt a régiben, de úgy látszik, a kígyós vállalat sajnos nem töri magát különösebben, hogy a termékcsaládot – a DeathAdder mintájára – a modern idők sztenderdjére emelje, ugyanis a jószág (üresen) 110 grammot nyom a mérlegen, amellyel kérdés nélkül belépést nyer a kifejezetten nehéz eszközök halmazába.


[+]

A "költséghatékony" dizájn a kurzorkergető burkolata alatt érhető először tetten, mivel az érzékelő szerepét egy 18 000 cpi-ig skálázódó, 450 ips-os/40 g-s Razer 5G (PixArt PAW 3335) egység tölti be, ami az Orochi V2-ben is van. A másik árulkodó jel a főklikkek alá költöztetett optomechanikus switch-eknél bukkan a felszínre, mert ezek – a Viper V2 Próval, a DeathAdder V3 Próval, a Basilisk V3 Próval és a Viper Mini Signature Editionnel ellentétben – a harmadik helyett a második nemzedékből származnak, plusz a görgő sem dönthető. Alul egy cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrű állomásozik a lekerekített peremű, virgin grade PTFE tappancsok társaságában.


[+]

Az extrákkal jobban megpakolt bátyjának ötprofilos belső memóriája egyprofilosra zsugorodott, és a 4000 Hz-es polling rate-et, vagy a dokkolóval való kompatibilitást ugyancsak elfelejthetjük, noha ennek egészen prózai oka van. Arról van szó, hogy a konstrukció nem rendelkezik beépített akkumulátorral, hanem egyetlen AA ceruzaelemet használ a 2,4 GHz-es HyperSpeed wireless-szel és Bluetooth kapcsolattal történő működéshez, amihez a mágnesesen rögzülő tenyértámasz eltávolításával férhetünk hozzá.


[+]

Rádióval legfeljebb 285, "kékfoggal" maximum 535 órás üzemidőre számíthatunk, ha a görgőkerekén címezhető Chroma világítást hordó, 80 euróra árazott perifériát választjuk. A garancia a megszokott 2 éves időtartamra szól.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés