Hirdetés

Sokkoló árú mindenes Thunderbolt dokkoló a Belkintől

Az olyan gyors interfészek terjedése, mint az USB 3.0 vagy a Thunderbolt a kiegészítőgyártókat is megihlették, hiszen a nagy sávszélesség széleskörű felhasználási lehetőséget tesz lehetővé. Példának okáért a DisplayLink megoldására épülő, hang és kép átvitelére egyaránt képes, USB 3.0-n csatlakozó dokkolót már láthattunk a Computexen és személyesen az Acer megoldását is volt lehetőségünk kipróbálni. A Belkin mérnökei azonban a sokkal kevésbé elterjedt Thunderbolt mellett voksoltak a ThunderBolt Express Dock nevezetű eszköz esetében, már ami az összeköttetésre szolgáló interfészt illeti, ugyanis az eszközön a villámos csatlakozó mellett SuperSpeed USB aljzatokat is kapunk – szám szerint három darabot.

Ezenkívül a vásárlókat Gigabit Ethernet és FireWire 800 porttal is kényeztetik, miközben 1-1 darab 3,5 mm jack aljzat is fellelhető, amelyekhez fej- és fülhallgató, mikrofon, vagy igény szerint headset csatlakoztatható. Thunderbolt interfészből kettő látható, azonban az egyiket a PC-vel vagy Macintosh géppel kell összekötni, míg a másikra tetszőleges eszközök fűzhetőek fel, legfeljebb öt darabot (daisy chain). Üröm az örömben, hogy az USB 3.0-s portok esetében legfeljebb 2,5 Gbps átviteli teljesítményt érhetünk el, ami fele a szabvány által biztosított sebességnek.


[+]

A rendkívül dizájnos házban (ami a hostkábel elvezetésére szolgáló csatornát is kapott az alján) tápegység már nem fért el, erre a célra külső eszközt mellékel a gyártó. Ami az árat illeti, a Belkin 299 dollárt kér az újdonságért, de ez még mindig kevesebb, mint a tavalyi előzetesben beharangozott 399 dolláros vételár, cserébe az akkor beígért eSATA és natív HDMI csatlakozóról le kell mondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés