Hirdetés

Belépőszinten régi-új GeForce-okkal dupláz az NVIDIA

A GeForce MX330 és MX350 a Pascal architektúrát próbálja életben tartani.

Az NVIDIA a nagyobb konstrukciók mellé csendben bejelentett még két új mobil GeForce-ot, amelyek leginkább az integrált grafikus vezérlők kiváltására lehetnek jó. A friss megoldások a GeForce MX330 és MX350 nevet viselik.

Az alapok sajnos nem újak, mivel a Pascal architektúra köszön vissza bennük. A kisebbik, GeForce MX330-as fejlesztés a GP108-as GPU-t kapta meg, amelyre a MX250 is épült. Megmarad tehát a 384 feldolgozóegység is a 24 textúrázó és 2 ROP blokk, azaz 16 blending egység társaságában. A 64 bites memóriabusz sem változik, amely minden esetben GDDR5 szabványú memóriát kaphat, a kapacitás pedig lehet 2 vagy 4 GB is, leginkább előbbi a pénztárcabarát árazás érdekében.

A GeForce MX350 már a GP107-es GPU-t használja, így 640 feldolgozóegységet, 40 textúrázót és 2 ROP blokkot, azaz 16 blending egységet tartalmaz. A 64 bites memóriabusz ezúttal sem változik, ahogy a GDDR5 szabványú memória támogatása sem, ami ismét 2 vagy 4 GB lehet.

Az órajelek tekintetében az NVIDIA szokás szerint nem ad meg lényegi specifikációt. Annyit megtudtunk, hogy a GeForce MX330 1594 MHz-es, míg a GeForce MX350 1468 MHz-es GPU Boostot használ, és ezekhez 25 wattos TDP fogyasztási keret tartozik. Egy adott notebookdizájnban elérhető órajel attól függ, hogy az OEM-ek milyen maximális energiaigényt állítanak be, ebben pedig lényegében szabad kezet kapnak.

A fentiek egyébként nem lehetnek túlzottan meglepők, hiszen az elmúlt hónapokban azért számos pletykában feltűntek a bejelentett, belépőszintű GeForce-ok, de mostantól lényegében rendelhetik is őket a partnerek. Arról sajnos nincs adat, hogy mely notebookokban tűnnek majd fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés