Hirdetés

Bedurvul az új MSI R7970 Lightning

Az MSI márciusban mutatta be az R7970 Lightning jelzésű brutálisan erős Radeont, mely elsősorban a tuningra vágyó felhasználók szívét próbálta meghódítani. A nyáron azonban az AMD előállt a Radeon HD 7970 GHz Edition VGA-val, mely az új csúcsmodell lett, így várható volt, hogy az MSI frissíti a korábban bemutatott terméket.

Az új R7970 Lightning Boost Edition lényegében az elődöt másolja szinte minden tekintetben, de a cGPU szempontjából már az új Tahiti lapkát kapta meg, mely támogatja a PowerTune Boost funkciót. Ezzel együtt a gyári tuning is nagyobb lett. A magórajel nem változott, így az új verzió is 1070 MHz-en ketyeg, de ehhez még hozzájön a PowerTune Boost, ami 1150 MHz-re emelheti az előbbi értéket.


[+]

A GDDR5 szabványú rendszermemória kapacitása továbbra is 3 GB, de az effektív órajele 6 GHz-re nőtt, ami összességében 288 GB/s-os adatátviteli sebességet jelent. Más szempontból nem változott az R7970 Lightning Boost Edition, így mindazokat a szolgáltatásokat kínálja, amelyeket az első bekezdésben linkelt előd, és a hűtőn sem módosított az MSI.

Az MSI 7970 Lightning Boost Edition 499 dolláros áron lesz elérhető, és minden bizonnyal leváltja az alapmodellt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés